top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Vibeke Kristensen

Jeg ble første gang kjent med Vibeke i 2009 da vi begge var med i castet i Opera Nordfjords oppsetting av Bizets "Carmen". Vibeke er en vidunderlig kollega som med faglig dyktighet og smittende humør bidrar til trygghet i ensemblet. Ikke minst synger hun helt fantastisk også.


Vibeke er sopran og utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Det Kongelige Danske Opera Akademi. Vibeke debuterte på Royal Opera , København i 2004 som Amor i Glucks Orfeo et Euridice. Hun gjorde sin profesjonelle operadebut tidligere samme år som Despina i Cosi fan tutte i en produksjon for unge sangere på Savonlinna operafestival .Siden da har hun vært en hyppig gjestesolist på operascener i Danmark og Norge. I 2012 ble hun tildelt to av Danmarks mest prestisjetunge opera-utmerkelser for sin opptreden av Snowwhite, i den nye danske operaen Snowwhite speil av Niels Marthinsen: prisen for Årets beste operaperformance av det danske magasinet Ascolta og The Aalborg operaprize. I 2003 ble hun kåret til Beste norske sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Vibeke er en hyppig solist i oratorier og messer og har sunget med alle de store orkestrene i både Danmark og Norge.


Desverre har jeg ikke klart å finne frem lytteeksempler av Vibeke, men jeg legger ved link til Bergens Nasjonale Operas produksjon av Brittens "Peter Grimes" hvor Vibeke synger "2nd niece


119 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page