• Kristian Krokslett

#minkollega: Vibeke Kristensen

Jeg ble første gang kjent med Vibeke i 2009 da vi begge var med i castet i Opera Nordfjords oppsetting av Bizets "Carmen". Vibeke er en vidunderlig kollega som med faglig dyktighet og smittende humør bidrar til trygghet i ensemblet. Ikke minst synger hun helt fantastisk også.


Vibeke er sopran og utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Det Kongelige Danske Opera Akademi. Vibeke debuterte på Royal Opera , København i 2004 som Amor i Glucks Orfeo et Euridice. Hun gjorde sin profesjonelle operadebut tidligere samme år som Despina i Cosi fan tutte i en produksjon for unge sangere på Savonlinna operafestival .Siden da har hun vært en hyppig gjestesolist på operascener i Danmark og Norge. I 2012 ble hun tildelt to av Danmarks mest prestisjetunge opera-utmerkelser for sin opptreden av Snowwhite, i den nye danske operaen Snowwhite speil av Niels Marthinsen: prisen for Årets beste operaperformance av det danske magasinet Ascolta og The Aalborg operaprize. I 2003 ble hun kåret til Beste norske sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Vibeke er en hyppig solist i oratorier og messer og har sunget med alle de store orkestrene i både Danmark og Norge.


Desverre har jeg ikke klart å finne frem lytteeksempler av Vibeke, men jeg legger ved link til Bergens Nasjonale Operas produksjon av Brittens "Peter Grimes" hvor Vibeke synger "2nd niece


44 visninger0 kommentarer

+47 940 53 060

©2020 by Kristian Krokslett. Proudly created with Wix.com