OM KRISTIAN KROKSLETT

Kristian Krokslett, tenor

Kristian Krokslett kommer fra Breivik i Salten (Bodø). Han omtales som en allsidig sanger og

artist som lett beveger seg mellom ulike sjangre. Han har gjennom de siste tretten årene

medvirket i mange ulike operaer og musikaler, og han er også en erfaren ensemblesanger

med lang fartstid i både Vocal art og Det Norske Solistkor. 

 

Kristian har medvirket operaer som Verdis Aïda og Un Giorno Di Regno, Puccinis Tosca og 

Madame Butterfly, Bizets Carmen, Mozarts Die Zauberflöte, Mascagnis Cavalleria Rusticana 

og Leoncavallos Pagliacci for å nevne noen.

Han har også vært med å uroppføre flere nyskrevne norske operaer som Ragnar Söderlinds 

I Cancelliraadens Dage, Terje Bjørklunds Frk. Victoria, Bodvar Moes Jedermann og

Sigmund Lillebjerkas Jomfru Rosenving av Santavajasø. Han gjør også musikal og teater

og har medvirket i flere ulike oppsetninger. Han har gjort "Holmfrid" i musikalen "Så som i himmelen", og "Mattis" i "Ronja Røverdatter ved Nordland Teater.

På hans kirkemusikkrepertoar finner man blant annet Rossinis Petite Messe Solenelle, Händels Messiah, Verdis Requiem, Mozarts Requiem, Beethovens Messe i C og Haydns Nelsonmesse.

Det var som tubaist Krokslett begynte sin musikalske utdannelse, men han endret tidlig hovedinstrument til klassisk sang med Kristin Kostopoulos som sin aller første sanglærer ved Bodø Videregående Skole på midten av 1990-tallet.

Krokslett har senere studert ved Høgskolen i Bodø (Nord Universitet) og ved Grieg-akademiet i Bergen med henholdsvis Regine Vesterlid Strøm og Harald Bjørkøy som lærere. Han har også jobbet med sangpedagoger og vokal-coacher som Kåre Bjørkøy, Barbro Marklund, Mark Schnaible, John Lidahl, Brian Jauhiainen og Petri Lindroos. Han har også hatt gleden av å jobbe med dirigenter som Peter Szilvay, Christian Lindberg, Jukka-Pekka Sarastre, Magnus Loddgard, Kjell Seim, Øystein Jæger, Bjørn Andor Drage, Grete Pedersen, Ragnar Rasmussen og Torodd Wigum. Av orkestre Kristian Krokslett har sunget med kan Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, TrondheimSolistene, Kristiansand Symfoniorkester, Oslo Filharmoniske Orkester og Barokkanerne blant andre nevnes.

Kristian har vært å finne som én av tenorene på Hanne Kroghs suksessrike juleturnéer og også på hennes turné med konsertforestillingen World of Music sammen med Marianne Antonsen og Helene Bøksle. Han har som nevnt vært med i flere ulike musikaler og har også solid erfaring som skuespiller og dukkespiller i flere sesonger hos Dukketeatret Katta i Sekken. Det må også nevnes at han medvirker på en rekke CD-innspillinger og at han har lånt stemme til ulike tegnefilmer og reklamer på TV og radio.

PRESSEOMTALE

AVISA NORDLAND

«Kristian Krokslett klarte å henlede tankene både på Pavarotti og Bjørling med sine sanger, og han framførte både ”Tonerna” og ”Tårnarien” og flere andre kjente sanger på en måte som viser at vi her har fått en stadig mer velutviklet sanger i Salten.»
Jørgen Mathisen, Avisa Nordland (Nyttårsturne 2012)

SALTENPOSTEN

«…Lena Kristin Ellingsen og Kristian Krokslett i de ledende rollene i Slusk hevet nivået til et nivå man sjelden har sett utenfor de etablerte teatrene i landet…»
Helge Simonsen, Saltenposten (Arbeidermusikalen Slusk 2009)

VÅGANAVISA

«…I en populærmusikkverden der små artister kan skape seg store karrierer på et minimum av stemmeprakt, er det ganske så befriende og sitte to timer i Lofoten Kulturhus og lytte til solister som behersker sine stemmeinstrumenter så uanstrengt. Kristian Kroksletts tenor, for eksempel, slik han brukte den i Rodolfos arie.»
Edd Meby, Våganavisa (Lofotoperafest 2009)