top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Magnus Staveland

Blant de mange sangerne jeg verdsetter, ikke bare for det musikalske men også det rent menneskelige, befinner Magnus seg. Alltid smilende og imøtekommende og med en hyggelig og oppmuntrende kommentar. Nylig ble han fast ansatt i solistensemblet på Den Norske Opera. Og det skulle da bare mangle! Gratulerer, Magnus!


Den norske tenoren Magnus Staveland er født i Stavanger, og studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København. Ved siden av Den Norske Opera & Ballet har han gjestet Teatro alla Scala i Milano, La Fenice i Venezia, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Firenze, Teatro Real Madrid, Deutsche Staatsoper Berlin, Theater an der Wien, Opéra Garnier Paris, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Vlaanderen i Antwerpen, Perm State Opera, Ho Chi Minh Opera House, Kungliga Operan i Stockholm, Det Kongelige Teater i København, Festival d'Aix-en-Provence, Händel-festivalen i Halle og Drottningholms Festivalen i Stockholm.

På reportoaret hans finner vi roller som Don Ottavio i Don Giovanni, Tamino i Tryllefløyten, Ferrando i Cosi fan tutte, Medoro i Orlando Paladino, Aret i Haydns Philemon og Bauchis, Evandre i Glucks Alceste, Ati i Glucks Ariesto, Giova i Glucks Bauci e Filemone og en rekke andre roller i verker av Monteverdi, Handel, Cavalli og Scarlatti.

Han er en meget etterspurt konsertsanger og han opptrer regelmessige på konserthus og festivaler i Europa og Asia. Repertoaret hans inkluderer oratorier, messer og sanger av Bach, Vivaldi, Händel, Mozart, Haydn, Schubert, Mendelssohn, Beethoven, Dvorak, Grieg, Britten og Stravinsky.

Han samarbeider med en rekke av verdens ledende dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Ivor Bolton, Teodor Currentzis, Alessandro De Marchi, Rafael Frühbeck de Burgos, Philippe Herreweghe, René Jacobs, Andrew Manze, Marc Minkowski, Juan Bautista Otero, Andrew Parrot, George Petrou, Christophe Rousset, Jukka-Pekka Saraste, Federico Maria Sardelli, Marc Soustrot og Ottaviano Tenerani.

Våren 2015 hadde han stor suksess og høstet strålende anmeldelser for Vivaldis L'oracolo in Messina på The Barbican i London. I 2016 har han sunget Bragherona i Gasmans L'Opera Seria ved La Monnaie i Brussel, sunget i en iscenesatt versjon av Bachs Johannnespasjonen i Brussel med B'Rock Baroque Orchestra Ghent, og konserter i Stavanger, Beethovens Missa Solemnis med Trondheim Symfoniorkester, Bachs Matteuspasjonen i Bergen og kantater av Monteverdi, Schütz A. Gabrieli og G. Gabrieli.

180 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page