top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Stine Mari Langstrand

Våren 2008 gestaltet jeg Grønlands apostel, Hans Egede, i en forestilling skrevet av Ola Bremnes i Harstad Kulturhus. Det var også første gangen jeg jobbet sammen med Stine Mari Langstrand. Hun spilte Hans Egedes hustru, Gjertrud Rasch. Stine Mari bergtok både meg og resten av tilskuerne med sin stemme, sin musikalitet og sin tilstedeværelse på scenen. Hennes menneskelige varemerke er den gode balansen av humor og alvor, samt en oppriktig omtenksomhet for dem hun har rundt seg. Vi har siden jobbet sammen flere ganger, både på scene og i studio, og sist gang var vi sammen i en produksjon av Sweeney Todd i Grieghallen i Bergen i fjor høst.


Hun har sunget siden hun var barn og har etablert seg som en allsidig artist med en fot innen flere sjangere. Hun har en bachelorgrad i klassisk sang fra Institutt for musikk ved NTNU. Våren 2007 tok hun også en mastergrad i klassisk sang og musikkdramatikk.

Sommeren 2003 ga hun ut en cd-singel ved navnet “Stine”. Hun har også vært vokalist i bandet Lumsk og har sammen med dem gitt ut to album (“Troll” og “Det Vilde Kor”), en singel (“Nidvisa”), samt to musikkvideoer (“Trolltind” og “Om hundrede aar er allting glemt”). De har spilt en rekke konserter både i inn- og utland. Lumsk vant historiens første By:Larm–stipend. Høsten 2005 var Stine i Beijing i Kina og sang i regjeringsbygget som Astrid i operamusikalen “Some Sunny Night” med Beijing operaorkester og operakor.

Julen 2010 ga hun ut dobbeltalbumet Bakgårdsjul med nyskrevne julesanger og lydbok til tekster av Bjørn Lindquist.

Langstrand jobber til daglig som frilanssanger og har ved flere anledninger vært solist med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Luftforsvarets musikkorps, Trondheim Symfoniorkester (TSO), Tidligmusikkensemble,TrondheimSolistene, Trondheim Kammermusikkfestival, Nidaros Brass Band, Nidarosdomens Guttekor, Kristiansund Symfoniorkester og Nord-Østerdal Symfoniorkester.

I 2011 deltok hun som operasanger i Norske Talenter på TV 2, der hun kom til semifinalen.

Da jeg lette etter et lytteeksempel fattet følgende min interesse. Her synger Stine Mari Blomsterduetten fra Lakmé med Eli Kristin Hanssveen ved sin venstre side. Nydelig fremført!66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page