top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Marit Sehl

Marit Sehl er også min #kollega. Jeg vil beskrive Marit som ei dame med tæl og humør, og som står på for å utvikle egne visjoner.


Marit er mezzosopran og har i mange år livnært seg som frilans sanger. I ti år var hun fast tilknyttet Det Norske Solistkor og dermed også min solistkor-kollega. Sommeren 2018 forlot hun bylufta på det sentrale østlandet og tok med seg mann og tre barn for å ta over slektsgården Sehl i Ål i Hallingdalen. I tillegg til å være sangpedagog i kulturskolen der lager hun sin egen arbeidsplass på gården, men ikke som tradisjonell bonde. Ideen er å være «kulturbonde» og å tilby kulturopplevelser der det tidligere var fjøs og låve. Gården har en fantastisk beliggenhet og en utsikt som tar pusten fra deg.

Marit har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operaskolen ved Sydney Conservatorium of Music. Hun har opptrådt i Sydney Opera House, i Liedergalerie Hamburg og på scener og festivaler rundt om i Norge.

Marits første operaengasjement var som en av Elsas pasjer i Lohengrin (Opera Australia). Senere har hun sunget Dido, Mercedes, Flora, Cherubino og andre roller i operaer og teaterstykker. I forestillingen ”Operaball” turnerte hun sammen med Trond Halstein Moe, Henrik Engelsviken og Tanja Leine.

Innenfor kirkemusikk er Marit benyttet som solist på Mozarts Requiem, Händels Messias, Bachs pasjoner etc.

Marit har produsert to «operafilmer» som begge er blitt vist bl.a. under Oslo Operafestival. Elvira 2013 og Carmen 2014 er spilt inn sammen med Drammen symfoniorkester og Drammen operakor. Regi Erling Ellingsen. Og det er sistnevnte film som er dagens link i føljetongen. God fornøyelse!61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page