top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Lina Johnson

Jeg møtte Lina første gang i en liten produksjon i forbindelse med Oslo Operafestival for noen år siden og har siden latt meg begeistrere stort over denne sopranens stemme og stadige utvikling. Lina leverer på øverste nivå i inn- og utland, og det er fint å kunne kalle også henne #minkollega.

Foto: Tonje Eilasson

Lina har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Hun debuterte på Det Kongelige Teater i København som Najade i Ariadne auf Naxos i 2009 og har siden gjort roller der, som Constance i Dialogues des Carmélites, Musetta i La bohème, Despina i Così fan tutte og Genovieffa  i Suor Angelica. Hun har også sunget Violetta i La traviata ved Copenhagen Operafestival, Oscar i Maskeballet ved Opera Nordfjord, Frasquita i Carmen med Trondheim Symfoniorkester, og Adele i Flaggermusen, Vespetta i Pimpinone, Rosina i Barberen i Sevilla, Nattens dronning i Tryllefløyten og Hustruen i Rolf Wallins opera Elysium ved Den Norske Opera & Ballett. De siste somrene har hun sunget Gilda i Rigoletto og Adina i Elskovsdrikken ved Oscarsborgoperaen. Adina har hun også sunget ved Den Jyske Opera, og Gilda ved Scottish Opera og ved Operaen i Kristiansund.

Johnson har vunnet flere priser og konkurranser, blant annet Sonnings musikkpris i 2008 og andrepris i den finske Kokkola Nordic Lied Competition i 2007. I 2010 deltok hun på Mozart-akademiet ved Aix-en-Provence-festivalen i rollen som Serpetta i La finta Giardiniera


På Linas egen hjemmeside kan du høre og se flere av hennes opptredener. Klikk her!

137 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page