top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Jeanette Goldstein

Jeg jobbet første gang sammen med Jeanette i Bizets Carmen i Kristiansand i 2013. Siden har vi jobbet sammen ved flere anledninger, både på operascenen og i konsertsaler. Alltid blid og smilende mot dem hun møter og dem hun arbeider sammen med. Vi skulle nå egentlig stått på scenen på DNO&B sammen, men det ble det satt en stopper for. I stedet får vi håpe det ikke blir så lenge til neste gang vi jobber sammen igjen.Jeanette E. Goldstein (mezzosopran) har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolan i Stockholm. Hun var ansatt ved Wermland Opera i Karlstad i 2011, hvor de satte opp hele Ringen av Richard Wagner. Her gjorde hun rollene som Rossweisse og Flosshilde.

I 2013 debuterte hun som Carmen i Bizets opera i Kilden Konserthus, Kristiansand. I regi av Opera Sør sang hun også i oppsetningen av Tryllefløyten i 2012. I 2017 gjorde Jeanette rollen som Siegrune i Den ny operas oppsetning av Wagners opera Valkyrien i Esbjerg, Danmark, og samme år spilte hun rollen Tora i den nyskrevne operaen Sildagapet, ved av Opera Nordfjord. Sommeren 2018 spilte Jeanette rollen som Maria i Querinioperaen på Røst. Hun har også vært solist i en rekke messer og oratorier, blant annet Händels Messias, Matteuspasjonen, Johannespasjonen og Juleoratoriet av Bach, og Mozarts Requiem.

I tillegg til å være solist er Jeanette en ettertraktet ensemblesanger, og har gjort flere produksjoner med blant annet Det Norske Solistkor, Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett, Vokal Nord og Trondheim Vokalensemble.

Her kan du høre Jeanette synge Cathtarinus Ellings "Killingdans". Det skulle passe bra den første dagen i mai. God fornøyelse!118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page