• Kristian Krokslett

#minkollega: Espen Langvik

Espen Langvik er også #minkollega. Vi er av samme årgang, men jeg er ikke i nærheten av hans merittliste på det sceniske plan. Espen er en av de norske sangerne som var hyppigst tilstede på de fleste operascener i Norge, før han i 2009 ble fast ansatt som solist ved Den Norske Opera & Ballett. Bortsett fra et par små konserter rakk jeg aldri å dele scene med Espen før han gjorde nordlending av seg og ble operasjef for Arktisk Opera. Men hvem vet? Kanskje blir det noen toner i en duett ved anledning i hyggelig lag?


Espen er utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole samt den New York-baserte skolen Mannes College of Music. Han har som nevnt opptrådt ved flesteparten av operascenene i Norge og spilt i roller som Figaro i såvel Barberen i Sevilla som i Figaros Bryllup, Belcore i Elvskovsdrikken, Zaren i Zar und Zimmermann, Alfio i Cavalleria rusticana, tittelrollen i Eugène Onegin, Germont i La traviata samt Baron Scarpin i Tosca.

I operettesammenheng har han spilt rollene som Danilo i Den glade enke, Boni i Czardasfyrstinnen samt Tassilo i Grevinne Maritza. Han debuterte i ledende rolle ved Den Norske Operas hovedscene som Danilo i Den glade enke.

Han er i tillegg en konsertsanger og har sunget i verker som Carmina Burana (av Carl Orff), Requiem (av Gabriel Fauré), Lieder eines farenden Gesellen (av Gustav Mahler) samt i Messias (av Georg Friedrich Händel).

I to år bodde Espen i New York, hvor han foretok studier samt gjestet Chautauqua Opera der han sang rollen som Merculio i Romeo og Julie. Ved Mannes College of Music fremførte han tittelrollen i Don Giovanni samt Papageno i Tryllefløyten. The New York Times skrev derpå at «Langvik hadde en varm og solid baryton» og at han var blant de fem sangerne «man gjerne hadde hørt igjen i profesjonell sammenheng».

Espen har dessuten foretatt flere konserter samt lieder-aftener, og selv om han nå er operasjef i Arktisk Opera er det gledelig å se at han stadig holder stemmen ved like. Her i fire sanger fra Franz Schuberts «Die Winterreise»:48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle