top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Elisabeth Teige

Det er nå syv år siden jeg første gang jobbet sammen med Elisabeth. Det var under Operaen i Kristiansunds produksjon av Madame Butterfly. Elisabeths stemme og sterke scenepersonlighet bergtok oss alle, og i løpet av få år har hun nå etablert seg som en av Nordens aller mest etterspurte sangere.


Elisabeths første musikalske virksomhet var som slagverker i Nørvasund Skolekorps i Ålesund, der drømmen var å spille skarptromme – noe hun aldri oppnådde. Etter å ha prøvd seg på frisørlinjen på videregående skole, og et «tenkeår» i fiskeindustrien, søkte hun seg inn på musikklinjen på Fagerlia Videregående skole i Ålesund, der hun sang pop og folkeviser – og lærte noter.

Det var som korist i Ålesund Operakor hennes interesse for klassisk sang ble vekket. Da Riksoperaen, Den Norske Operas tidligere turnévirksomhet, besøkte byen, medvirket hun i en oppsetning av Hoffmans eventyr (Offenbach), der Toril Carlsen spilte alle de tre kvinnelige hovedrollene. Elisabeth Teige bestemte seg der og da til å bli operasanger – ved hjelp av Toril Carlsen.

Etter flere forsøk på å søke ulike musikkutdanningsinstitusjoner, kom hun inn ved NTNU i Trondheim, der hun fikk Kåre Bjørkøy som lærer. Derfra gikk veien videre til Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, der hun utfordret Toril Carlsen til å bli hennes lærer. Sistnevnte, som aldri hadde undervist før, gikk med på å prøve. Pilotprosjektet førte frem; Carlsen ble senere professor i sang på både Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen.


Etter fullført operahøgskole, var Elisabeth Teige praktikant på Den Norske Opera & Ballett i to år og gikk så over til frilanskarriere. Hennes gjennombrudd på Nasjonaloperaen var som Senta i Den flyvende hollender (Wagner) i 2015, en rolle hun også har tolket i på Deutsche Oper Berlin, Oper Frankfurt og Bergen Nasjonale Opera.

Siden 2016 har hun hatt en rekke store roller på europeiske scener, som Elsa i Lohengin (Wagner) i St. Gallen i Sveits, Leonore i Fidelio (Beethoven) på Semperoper i Dresden, der hun blant andre spilte mot René Pape, Cio-Cio-San i Madama Butterfly (Puccini) i Opera på Skäret og Den Norske Opera & Ballett, samt Floria i Tosca(Puccini) på operaen i Mannheim. Høsten 2019 gjorde hun suksess i tittelrollen i Turandot (Puccini) ved Deutsche Oper Berlin.

116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page