• Kristian Krokslett

#minkollega: Adrian Angelico

Selv om vi faktisk aldri har jobbet sammen, er Adrian Angelico også #minkollega. Adrian har lagt ned en imponerende innsats i sin karriere og er blant de aller fremste i sitt fag. Jeg har mer enn én gang stått tilbake i pur beundring av de prestasjoner jeg har sett og hørt.


På DNO&Bs nettsider står dette å lese om Adrian:

«Mezzosopranen Adrian Angelico tilhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor framgang. Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis samtidsopera Quartett, en rolle han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA. Andre viktige debuter inkluderer Festspillene i Bregenz i 2010 i Die Passagierin og Das Portrait (begge av Mieczysław Weinberg), Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt ved Den Norske Opera & Ballett og i Savonlinna, og tittelrollen i Carmen ved Trondheim Symfoniorkester og Opera i 2015.

Adrian Angelico mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. I 2017 fikk han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen. Han har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og har vært en del av Zürichs internasjonale operastudio.

I de senere årene har Angelico sunget Le Prince Charmant i Massenets Cendrillon (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i Rigoletto (OscarsborgOperaen), tittelrollen i NORA – too late (i Kina og på norgesturné), Cherubino i Figaros bryllup (Operaen i Kristiansund og Den Norske Opera & Ballett) og Flora i La traviata (Royal Opera House). I 2017 debuterte han som Komponisten i Richard Strauss' opera Ariadne auf Naxos ved Arktisk Filharmoni i Bodø og Tromsø. Våren 2018 Sverigedebuterte Adrian ved Kungliga Operan i Stockholm som Octavian i Richard Strauss' Rosenkavaleren – en rolle han også sang ved Den Norske Opera & Ballett våren 2019. Dette året har han i tillegg debutert ved GöteborgsOperan som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup, og sunget i Hamburgs nye Elbphilharmonie, som Prins Orlovsky i Flaggermusen, under Manfred Honecks ledelse.»


Og det er nettopp fra Arktisk Filharmonis produksjon av Ariadne auf Naxos vi her får høre og se Adrian som Komponisten. God fornøyelse!20 visninger0 kommentarer

+47 940 53 060

©2020 by Kristian Krokslett. Proudly created with Wix.com