top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Adrian Angelico

Selv om vi faktisk aldri har jobbet sammen, er Adrian Angelico også #minkollega. Adrian har lagt ned en imponerende innsats i sin karriere og er blant de aller fremste i sitt fag. Jeg har mer enn én gang stått tilbake i pur beundring av de prestasjoner jeg har sett og hørt.


På DNO&Bs nettsider står dette å lese om Adrian:

«Mezzosopranen Adrian Angelico tilhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor framgang. Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis samtidsopera Quartett, en rolle han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA. Andre viktige debuter inkluderer Festspillene i Bregenz i 2010 i Die Passagierin og Das Portrait (begge av Mieczysław Weinberg), Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt ved Den Norske Opera & Ballett og i Savonlinna, og tittelrollen i Carmen ved Trondheim Symfoniorkester og Opera i 2015.

Adrian Angelico mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. I 2017 fikk han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen. Han har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og har vært en del av Zürichs internasjonale operastudio.

I de senere årene har Angelico sunget Le Prince Charmant i Massenets Cendrillon (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i Rigoletto (OscarsborgOperaen), tittelrollen i NORA – too late (i Kina og på norgesturné), Cherubino i Figaros bryllup (Operaen i Kristiansund og Den Norske Opera & Ballett) og Flora i La traviata (Royal Opera House). I 2017 debuterte han som Komponisten i Richard Strauss' opera Ariadne auf Naxos ved Arktisk Filharmoni i Bodø og Tromsø. Våren 2018 Sverigedebuterte Adrian ved Kungliga Operan i Stockholm som Octavian i Richard Strauss' Rosenkavaleren – en rolle han også sang ved Den Norske Opera & Ballett våren 2019. Dette året har han i tillegg debutert ved GöteborgsOperan som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup, og sunget i Hamburgs nye Elbphilharmonie, som Prins Orlovsky i Flaggermusen, under Manfred Honecks ledelse.»


Og det er nettopp fra Arktisk Filharmonis produksjon av Ariadne auf Naxos vi her får høre og se Adrian som Komponisten. God fornøyelse!66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page