• Kristian Krokslett

#minkollega: Trond Halstein Moe

Trond Halstein har over sytti roller på sitt repertoar og har en enorm erfaring og kunnskap å øse av. Han er en omsorgsfull kollega som på faderlig vis også stiller krav til sine medspillere. Personlig har jeg hatt gleden av å dele scene med ham flere ganger gjennom de siste elleve årene, første gang i operafest-forestilling i Lofoten og senest på Tiendebytte i Mosjøen. Vi har opptrådt sammen i produksjoner hos Opera Trøndelag, Opera Østfold, Operaen i Kristiansund og Ringsakeroperaen. Og hvis verden er tilbake i gjenge til høsten så skal vi igjen gjøre Carmen sammen.


Helt siden Trond Halstein vant den prestisjefylte Belvederekonkurransen i 1987, har han vært en av Norges absolutt ledende sangere. Han har vært ansatt på Den Norske Opera og Ballett som solist fra 1988 – 2010 og har sunget alle de største roller i sitt fag, og har dessuten gjestet i en rekke land som solist.

Blant de største roller kan nevnes Germont/LA TRAVIATA, Scarpia/TOSCA, Jeletskji/SPAR DAME, Telramund/LOHENGRIN, Amfortas/PARSIFAL, Alfio/CAVALLERIA RUSTICANA, Wotan/RHEINGOLD/DIE WALKÜRE, Günther/ GÖTTERDÄMMERUNG, Greven/LE NOZZE DI FIGARO, Don Giovanni/DON GIOVANNI, Don Carlo, LA FORZA DEL DESTINO, Posa/DON CARLO, Renato/UN BALLO DI MASCHERA, Escamilo/CARMEN, Rigoletto/RIGOLETTO, Valentin/FAUST, Ford/FALSTAFF, Eugen Onegin/EUGEN ONEGIN og Figaro/IL BARBIERE DI SIVIGLIA.

Trond Halstein har gjestet på bla. Staatsoperaen i Stuttgart, Hannover og Essen og dessuten statsoperaen i Praha, Teatro de la Maestranza i Sevilla, Auditorio Nacional de Música i Madrid, narodni pozoriste i Beograd og operaen i Malmø.

Han har et stort og omfattende konsertrepertoar og har opptrådt i hele Skandinavia, Europa, Sør-afrika og USA, og han har dessuten opptrådt i en lang rekke radio og TV produksjoner og CD innspillinger.

I klippet jeg har funnet frem i dag synger Trond Halstein Pizarros arie fra Beethovens FIDELIO. Opptaket er fra en samproduksjon mellom Den Norske Opera og Cape Town Opera på Robben Island.27 visninger0 kommentarer

+47 940 53 060

©2020 by Kristian Krokslett. Proudly created with Wix.com