top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Trond Halstein Moe

Trond Halstein har over sytti roller på sitt repertoar og har en enorm erfaring og kunnskap å øse av. Han er en omsorgsfull kollega som på faderlig vis også stiller krav til sine medspillere. Personlig har jeg hatt gleden av å dele scene med ham flere ganger gjennom de siste elleve årene, første gang i operafest-forestilling i Lofoten og senest på Tiendebytte i Mosjøen. Vi har opptrådt sammen i produksjoner hos Opera Trøndelag, Opera Østfold, Operaen i Kristiansund og Ringsakeroperaen. Og hvis verden er tilbake i gjenge til høsten så skal vi igjen gjøre Carmen sammen.


Helt siden Trond Halstein vant den prestisjefylte Belvederekonkurransen i 1987, har han vært en av Norges absolutt ledende sangere. Han har vært ansatt på Den Norske Opera og Ballett som solist fra 1988 – 2010 og har sunget alle de største roller i sitt fag, og har dessuten gjestet i en rekke land som solist.

Blant de største roller kan nevnes Germont/LA TRAVIATA, Scarpia/TOSCA, Jeletskji/SPAR DAME, Telramund/LOHENGRIN, Amfortas/PARSIFAL, Alfio/CAVALLERIA RUSTICANA, Wotan/RHEINGOLD/DIE WALKÜRE, Günther/ GÖTTERDÄMMERUNG, Greven/LE NOZZE DI FIGARO, Don Giovanni/DON GIOVANNI, Don Carlo, LA FORZA DEL DESTINO, Posa/DON CARLO, Renato/UN BALLO DI MASCHERA, Escamilo/CARMEN, Rigoletto/RIGOLETTO, Valentin/FAUST, Ford/FALSTAFF, Eugen Onegin/EUGEN ONEGIN og Figaro/IL BARBIERE DI SIVIGLIA.

Trond Halstein har gjestet på bla. Staatsoperaen i Stuttgart, Hannover og Essen og dessuten statsoperaen i Praha, Teatro de la Maestranza i Sevilla, Auditorio Nacional de Música i Madrid, narodni pozoriste i Beograd og operaen i Malmø.

Han har et stort og omfattende konsertrepertoar og har opptrådt i hele Skandinavia, Europa, Sør-afrika og USA, og han har dessuten opptrådt i en lang rekke radio og TV produksjoner og CD innspillinger.

I klippet jeg har funnet frem i dag synger Trond Halstein Pizarros arie fra Beethovens FIDELIO. Opptaket er fra en samproduksjon mellom Den Norske Opera og Cape Town Opera på Robben Island.83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page