• Kristian Krokslett

#minkollega: Trond Gudevold

Det finnes noen mennesker som bare oser av trygghet og stabilitet. Sånne som står opp for andre og som man kan være trygg på tør si fra når urettferdigheten stikker foten frem. Sanger og musiker Trond Gudevold er en sånn person, og han er også #minkollega - en strålende sanger og

en briljant klarinettist. Trond er opptatt av at opera også er teater, og at vi har en historie å fortelle. Hans evne til å formidle både humor og alvor fra en scene er helt unik. Jeg jobbet sammen men Trond første gang på Carmen på Nordfjordeid i 2009, og senest i Tosca i en felles produksjon av Kilden Opera/Arktisk Opera/Opera Rogaland i 2018.

Trond Gudevold (bass) er fra Fredrikstad og utdannet ved Statens Operahøgskole.

Han har i flere år vært fast ansatt som solist ved operahusene i Kiel og Münster hvor han har bemerket seg i en rekke fremtredende roller som Figaro i Mozarts Le nozze di Figaro, Escamillo i Bizets Carmenog Gremin i Tsjaikovskijs Eugen Onegin.

Han har etablert seg til å bli en meget etterspurt sanger og er jevnlig å se på scenen ved landets distrikts- og regionsoperaer. Seneste engasjementer inkluderer blant annet Cesare Angelotti i Verdis Tosca ved Nordnorsk Opera og symfoniorkester, Kilden Opera og Opera Rogaland, Ein Lakei og Truffaldin i Strauss` Ariadne auf Naxos ved Nordnorsk Opera og symfoniorkester, og Sarastro i Mozarts Die Zauberflöte ved Opera Trøndelag.

Trond er en ettertraktet konsertsanger og er ofte å høre i verk som Händels Messias og Bachs Juleoratoriet og Pasjoner. Han har sunget med de fleste av landets ledende orkestre som Oslo Filharmoniske orkester, Bergen Filharmoniske orkester, og Symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Trond Gudevold har gjestet den Norske Opera & Ballet ved en rekke anledninger.

Dagens klipp er fra en produksjon på Opera di Setra hvor vi møte badeundertøysfabrikant Vilhelm Jochumsen (Trond) i et muntert intermezzo, Klarinettpolka, i forestillingen «Sommer i Tyrol» (2016).

PS: Om du skulle trenge en dyktig fotograf, ja så er Trond også rette mann for det!77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle