top of page
Nyheter: Blog2
 • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Tora Augestad

På denne andre fredagen i mai 2020 har jeg den store gleden av å presentere Tora Augestad i min serie #minkollega. Tora har imponert meg, og imponerer meg stadig, med sin disiplin og sitt målrettede karrierearbeid. Mye jobb som har gitt tydelige og gode resultater. En sanger og en formidler med stor kraft og vilje. Hun innehar en treffsikker sensualitet og en unik evne til å gripe publikummet sitt ved skjortekragen. Du kan ikke unngå å lytte til det hun formidler. Tora er gull!Store Norske Leksikon forteller følgende om Tora:

"Tora Augestad er en norsk sanger (mezzosopran) og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter.

Tora Augestad har studert klassisk- og jazzsang ved Norges musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har en master i kabaretsang fra Norske musikkhøgskole og har senere videreutviklet stemmen med sangpedagogene Badiene Magaziner i New York og Anooshah Golesorkhi i Berlin.


Med en familiebakgrunn fra både teater og musikk står musikkteater sentralt i hennes virksomhet. Hun er spesielt ettertraktet som utøver innen samtidsmusikk, både scenisk og i konsertsammenheng. Hun gjorde seg i mange år gjeldende som solist med ensemblet Klangforum Wien og dets leder, komponisten Beat Furrer. Siden 2010 har hun hatt et nært samarbeid med den sveitsiske regissøren Christoph Marthaler, noe som har brakt henne på turneer over store deler av Europa. Augestad har bestilt verker av en rekke norske og utenlandske komponister og fremført dem med blant andre de filharmoniske orkestrene Oslo og Bergen samt kjente ensembler som Ensemble Modern og Oslo Sinfonietta. En rekke større verk er skrevet med henne i hovedrollen: operaene Adam & Eve – A Divine Comedy (2015) av Cecilie Ore, Wüstenbuch av Beat Furrer (2010) og Dagny – En operacabarét (2017) av Henning Sommerro, i tillegg til Loven av Henrik Hellstenius med tekst av Øyvind Rimbereid. I 2015 ble hun nominert til Nordisk råds musikkpris for sitt samlede virke. Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og jazztrompetist Mathias Eick. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin."


Diskografi


 • Portraying Passion, med Oslo Filharmoniske Orkester (2018)

 • Rumi Songs, musikk av Trygve Seim (2016)

 • Canticles of Winter, med Music for a While (2015)

 • mOOn Over tOwns, med Ttrio Boa (2013)

 • Graces that Refrain, med Music for a While (2012)

 • To Whom we Sing, med Nova Kammerkor (2011)

 • Karuzela – Retelling Polish Poetry (2011)

 • Over the Piano – American Cabaret Songs, med Waagard Duo (2009)

 • Weill Variations, med Music for a While (2007)

 • The Source of Christmas Live (2006)

 • Pitsj, med Pitsj (2006)


Her er "Music for a while" live i Potsdam! Mackie Messer (Mack the Knife) av Kurt Weill & Bertolt Brecht Tora Augestad, sang Stian Carstensen, accordion

Mathias Eick, trompet

Martin Taxt, tuba

Pål Hausken, trommer og perkusjon98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page