top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Thor Inge Falch

Thor Inge er et funn på scenen, en eminent sanger og et vidunderlig medmenneske!

Tenoren fra Ballangen i Nordland var en av Nasjonaloperaens faste solister fra 2007 til 2019. Her har han sunget roller som Eisenstein og Alfred i Flaggermusen, Grev Boni i Csardasfyrstinnen, Canio i Pagliacci, Robert Boles i Peter Grimes, Jon Bisp i Olav Trygvasson, Passpartout i urpremieren av Jorden rundt på 80 dager, Prins John i Robin Hood og Herodes i Salome, Ynkelig

mann i Lady Macbeth fra Mtsensk, Smed/Herr Trumpetstråle/Huhu i Peer Gynt, Dancaïre i Carmen, Kapteinen i Wozzeck og Normanno i Lucia di Lammermoor. Sesongen 2018/2019 sang han Tsjekalinskij i Spar dame, Gherardo i Gianni Schicchi og En utkikk i Billy Budd. 2017/2018 sang han blant annet Kapteinen i Wozzeck, en rolle han våren 2019 også gjorde suksess med i Oper Frankfurt,Flavio i Norma, Normanno i Lucia di Lammermoor og Kongen i Heimferd.


Høsten 2013 vakte han oppsikt som Piet The Pot i Le grand macabre. Aftenposten beskrev hvordan han gjorde dødsangsten levende: «med stor vibrato og en klang som veksler mellom varm og kald.» I 2014 og 15 gjorde Thor Inge Falch stor suksess sammen med Eli Kristin Hanssveen, Hege Schøyen og Øivind Blunck i Hege og Øivind går til Operaen.

Han har også tolket tittelrollen i operaen Livet med en idiot ved Malmö Opera og Den Kongelige Opera i København og tittelrollen i Kejsar Jones ved Göteborgsoperan og under Ultimafestivalen her hjemme. På Oscarsborg har han sunget Cavaradossi i Tosca, og på Fredriksten festning: Calaf i Turandot og Manrico i Trubaduren.

Thor Inge Falch har studert ved Østlandets Musikkonservatorium, Operahøgskolen i Oslo og med professor André Orlowitz i København. Falch har studert ved Østlandets Musikkonservatorium, Operahøgskolen i Oslo og med professor André Orlowitz i København. 19. mai 2019 gjorde han sin avskjedskonsert som solist ved DNO&B med Mahlers Das Lied von der Erde, sammen med Ingebjørg Kosmo.

Her gjør Thor Inge sin versjon av «Irmelin Rose» av Hammerfest-komponisten Ole Olsen:33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page