top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Stein Skjervold

Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Stein i et par operaproduksjoner. Hans seriøsitet og overbevisende tilstedeværelse som utøver anser jeg som hans klare varemerke. Som kollega utenfor scenen er Stein til å regne med, både med sitt humør og sin ekte omsorg for dem han har rundt seg.


Bariton Stein Skjervold har en master fra Norges Musikkhøyskole hvor han studerte under Barbro Marklund og Håkan Hagegård. Han har også studert ved Grieg-akademiet i Bergen og ved Hochschule für Theater und Musik i Hamburg. Siden han avsluttet studiene har Stein gjort en lang rekke konserter og operaforestillinger. Han har sunget ved Den Norske Opera & Ballett og ved de aller fleste distrikts- og regionsoperaer i Norge. Han har gjort recitals både innenlands og utenlands med et repertoar som strekker seg fra opera til kirkemusikk. Hans hovedinteresse dreier seg om lieder; han har fremført de aller fleste lied-syklusene fra den tyske lied-tradisjonen, og også sanger og romanser fra Skandinavia, England, Russland og Frankrike.

I de siste årene har Stein sunget mye i Litauen og jobbet mye med flere av Litauens renommerte musikere. Han har opptrådt på flere av landets festivaler og vært solist med flere kor og kjente orkestre. Han har også mottatt pris for sitt norsk-litauiske kulturarbeid.


Her synger han Omia Sol Temperat fra Orffs Carmina Burana.


110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page