top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Ståle Ytterli

Jeg ble kjent med Ståle Ytterlig helt tilbake i 1995 da jeg var scenearbeider og Ståle spilte den tyske soldaten Walter Haase i Svein Gundersens musikal «Isfront» (Bodø Musikkteater).

Etterhvert ble også Ståle #minkollega. En formidler av rang, og med sitt varme og milde vesen utstråler han en stabilitet og en trygghet som er helt unik. I 2008 spilte vi sammen i Bodvar Moes opera «Jedermann», Ståle som Gud og jeg som Djevelen. Hele operaen finnes forøvrig innspilt på CD.

Ståle er sangutdannet i Oslo, København og New York. Fast tilknyttet middelalderensemblet Pro Musica Antiqua Oslo, ragtimeorkesteret Ophelia Orchestra og tangogruppen Barrio Tango. Han har de siste årene jobbet primært med musikaler og underholdnings-musikk, og har vært med i fire oppsetninger av Les Misérables hvorav to i rollen som Javert. Ellers medvirket i bl.a. Chess, Which Witch, Annie og Vamp-musikalen Hallo Adjø. Gjorde monologen «Jeg er min egen» kone på Haugesund Teater i 2008 til strålende kritikker. Trine Styve Varlo i Haugesunds Avis skrev at dette var «en kraftprestasjon og et menneskemøte som vil sitte i lenge». Ståle er også universitetslektor tilknyttet Norges Musikkhøgskole som timelærer i sang.

Dagens klipp er sangen «Løkkedagen» fra musikkverket «Livslenka» av Helge Stangnes og Reidar Moursund. Oppført i Herøy kirke 2012.130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page