top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Soetkin Baptist

Soetkin er også #minkollega. Vi er begge sangere i det Bodø-baserte Vocal art, og det er en fryd å ha henne som min kollega der. Hun har bidratt til å løfte ensemblet til et høyere kunstnerisk nivå med sin kompetanse og sin tydelige tilstedeværelse i sin musikalske fremføring. Soetkin er en artist av internasjonalt format, og jeg har sammen med de andre sangerne vært så heldig å overvære en av hennes konserter i hjemlandet Belgia. Det står for meg som en av årets tilhører-opplevelser i 2019.


Soetkin startet sin musikalske utdannelse i Galmaarden der hun spilte fiolin og tok sangtimer. I løpet av studietiden var hun med i forskjellige ensembler og kor, blant annet Innamorati di

Musica. I 2003 fortsatte hun studiene ved Lemmensinstituut i Leuven med sang som hovedinstrument. Fra 2004 til 2009 var Soetkin hovedvokalist i gruppen Ishtar, som blant annet stod for det


belgiske bidraget til Melodi Grand Prix i Beograd i Serbia i 2008.

I 2010 stod hun på scenen med ‘Friday in the City’ (med blant annet Marty Townsend); Wouter Vandenabeeles ‘Chansons sans paroles’; duett med Anne Van den Bossche (piano); ‘Soetkin made in France’ med Polygone-ensemblet; duett med Bert Candries (gitar) og Duo Dès med Eddy Peremans (gitar). I januar 2015 stod hun på scenen med ‘Nerf’ av Ultima Thule i samarbeid med Zefiro Thorna.

Soetkin er en del av ensemblet Encantar og ensemblet Psallentes, og hun opptrer jevnlig sammen med Graindelavoix. Fra 2012 har Soetkin deltatt som gjestemusiker i ‘Drumming’ av Anne Teresa De Keersmaeker’s Rosas.

I september 2013 dro Soetkin til Norge. Der begynte hun å lage sitt eget repertoar, som resulterte i Furua. I september 2014 debuterte Soetkin med musikkteater i ‘Liedjes met Wortels’ under ledelse av Zonzo Compagnie, sammen med Jan Van Outryve. Helt fram til i dag har denne produksjonen vært en suksess både i hjemlandet og i andre land.


Under corona-tiden har Soetkin publisert en ny video hver fredag, og 2. mai ble denne nydelige videoen publisert på YouTube (gå inn på kanalen for å se flere videoer).

199 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page