top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Siv Oda Hagerupsen

Først ut er Siv Oda Hagerupsen. Hun og jeg skulle sunget opera på Bryggerhuset i Halden i mars, men det ble som så mange andre arrangement avlyst.


Siv Oda er fra Sørfold i Nordland og har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Hennes sangpedagoger har vært blant annet Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy, og Elizabeth Norberg-Schulz.

I 1999 var Siv Oda en av de seks finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts «Tryllefløyten». Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i «Carmen», Nicklausse/Musen/Stemmen i «Hoffmanns Eventyr», Marcellina, og senere Cherubino i «Figaros Bryllup». Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon «Hjem til Jul». Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

I 2013 gjestet hun L’Opéra de Montréal i Canada ved en gallakonsert med verk av Verdi, under ledelse av Victor deRenzi. I 2017 gjorde hun blant annet rollen som Emilia i Verdis «Otello» med Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av John Helmer Fiore, og regissert av David Alden, og Suzuki i «Madama Butterfly» ved Opera på Skäret i Sverige. Sommeren 2018 returnerte hun til Skäret, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis «Don Carlo» (se video), med musikalsk ledelse av Michael Balke, og regi av William Relton. Av andre dirigenter Siv Oda har samarbeidet med kan nevnes; Rafael Frühbeck de Burgos, Patrick Fournilliér, Olari Elts, Marcello Mottadelli og Gregor Bühl.30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page