top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Petter Wulfsberg Moen

Petter og jeg jobbet første gang sammen i Mozarts Tryllefløyten i Opera Østfold i 2017. Han som eminent Tamino og undertegnede som Monostatos. Jeg har senere bivånet ham i andre roller og oppsetninger, og det er en fryd både å høre hans nydelige stemme og også se hans briljante formidling.Foto: Erika Hebbert

Tenoren Petter Wulfsberg Moen studerte ved Operahøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København, hvor han ble uteksaminert sommeren 2014. Han ble raskt fanget opp av Akademi for unge sangere ved Festival d’Aix en Provence, der han ble invitert tilbake i fjor for å synge Ein Offizier Ariadne auf Naxos.

Ved Theater Chemnitz i Tyskland har han det siste året vært engasjert som Chekalinsky i Spar dame, som Froh i Das Rheingold og som Heinrich der Schreiber i Tannhäuser. Et annet høydepunkt er rollen som Der Offizier i Ariadne auf Naxos på Théâtre de Champs Elysées i Paris. Vinteren 2019 gjorde han seg bemerket i rollen som En novise i Billy Budd ved Den Norske Opera & Ballett. I Bjørvika har han også vært engasjert som Evrymakos i Ulysses vender hjem, Remendado i Carmen og Don Curzio i Figaros bryllup.

Wulfsberg Moen er en meget etterspurt konsertsanger i inn- og utland, og har et repertoar som spenner fra Monteverdi, Telemann, Bach og Händel via Rossini til Janáček, Stravinsky og Kurt Weill. Av festivaler han har gjestet kan nevnes Händel-Festspiele i Halle og Innsbrucker Festwochen für alte Musik. Han har også vært en hyppig gjest ved flere norske distriktsoperaer og nordiske scener, der vi kan nevne Almaviva i Barberen i Sevilla  på Wermland Opera, Mosquito i Den lystige lille reven ved Det Kongelige Teater i København, Sir Bruno Robertson i Bellini’s I puritani ved Opera Nordfjord, Tamino i Tryllefløyten ved Opera Østfold, Tanzmeister og Brighella i Ariadne auf Naxos ved Arktisk Filharmoni og som solist i Kurt Weills De sieben Todessünden med Copenhagen Phil.


Her synger han Solitary Hotel av Samuel Barber
127 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


photo lab
photo lab
Nov 10, 2020

Du har valgt et godt bilde til bloggen din, men det er ingen grense for perfeksjon. Jeg vil gjerne gi deg bloggen min om fotografering og alt relatert til den. Jeg er sikker på at innholdet ditt vil bli enda bedre etter det. https://fixthephoto.com/blog/photography-tips/

Like
bottom of page