top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Petter Wulfsberg Moen

Petter og jeg jobbet første gang sammen i Mozarts Tryllefløyten i Opera Østfold i 2017. Han som eminent Tamino og undertegnede som Monostatos. Jeg har senere bivånet ham i andre roller og oppsetninger, og det er en fryd både å høre hans nydelige stemme og også se hans briljante formidling.Foto: Erika Hebbert

Tenoren Petter Wulfsberg Moen studerte ved Operahøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København, hvor han ble uteksaminert sommeren 2014. Han ble raskt fanget opp av Akademi for unge sangere ved Festival d’Aix en Provence, der han ble invitert tilbake i fjor for å synge Ein Offizier Ariadne auf Naxos.

Ved Theater Chemnitz i Tyskland har han det siste året vært engasjert som Chekalinsky i Spar dame, som Froh i Das Rheingold og som Heinrich der Schreiber i Tannhäuser. Et annet høydepunkt er rollen som Der Offizier i Ariadne auf Naxos på Théâtre de Champs Elysées i Paris. Vinteren 2019 gjorde han seg bemerket i rollen som En novise i Billy Budd ved Den Norske Opera & Ballett. I Bjørvika har han også vært engasjert som Evrymakos i Ulysses vender hjem, Remendado i Carmen og Don Curzio i Figaros bryllup.

Wulfsberg Moen er en meget etterspurt konsertsanger i inn- og utland, og har et repertoar som spenner fra Monteverdi, Telemann, Bach og Händel via Rossini til Janáček, Stravinsky og Kurt Weill. Av festivaler han har gjestet kan nevnes Händel-Festspiele i Halle og Innsbrucker Festwochen für alte Musik. Han har også vært en hyppig gjest ved flere norske distriktsoperaer og nordiske scener, der vi kan nevne Almaviva i Barberen i Sevilla  på Wermland Opera, Mosquito i Den lystige lille reven ved Det Kongelige Teater i København, Sir Bruno Robertson i Bellini’s I puritani ved Opera Nordfjord, Tamino i Tryllefløyten ved Opera Østfold, Tanzmeister og Brighella i Ariadne auf Naxos ved Arktisk Filharmoni og som solist i Kurt Weills De sieben Todessünden med Copenhagen Phil.


Her synger han Solitary Hotel av Samuel Barber
124 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page