• Kristian Krokslett

#minkollega: Olle Holmgren

Neste ut i min nye føljetong #minkollega er venn og solistkorkollega Olle Holmgren.

Olle er fra Borlänge i Sverige, men har bodd i Oslo siden 2001. Han er den første som noensinne har en bachelorgrad i klassisk gitar og samtidig en mastergrad i sang fra Norges Musikkhøgskole.

Her studerte han med bl a Svein Bjørkøy, Randi Stene og Håkan Hagegård. Han har vært fast medlem av Det Norske Solistkor siden 2005.

Olle har et aktivt frilansliv, både som gitarist og sanger (og også i kombinasjon) og har vært solist i mange kirkemusikalske verk i Norge og Sverige, blant annet Matteuspasjonen, Johannespasjonen, Messe i h-moll, Juleoratoriet og mange av kantatene til J.S Bach, men også Skapelsen (Haydn) og Messias (Händel).

Han har vært solist med bl a Stavanger Symfoniorkester, Det norske kammerorkesteret, Dalasinfoniettan, Bergen Bach-solister, Bergen barokk og Svenska barockorkestern. Han har jobbet med dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Ottavio Dantone, Peter Schreier og Paul Agnew. I2013 var Olle delaktig som solist i Europa-premieren av Lera Auerbach’s A capella-opera ”The Blind” i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival. Operaen vekket stor oppsikt ved urpremieren i New York tidligere samme år.

Her er hans versjon av «Sverige» av Wilhelm Stenhammar som flere av oss fikk være med på.56 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle