top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Olle Holmgren

Neste ut i min nye føljetong #minkollega er venn og solistkorkollega Olle Holmgren.

Olle er fra Borlänge i Sverige, men har bodd i Oslo siden 2001. Han er den første som noensinne har en bachelorgrad i klassisk gitar og samtidig en mastergrad i sang fra Norges Musikkhøgskole.

Her studerte han med bl a Svein Bjørkøy, Randi Stene og Håkan Hagegård. Han har vært fast medlem av Det Norske Solistkor siden 2005.

Olle har et aktivt frilansliv, både som gitarist og sanger (og også i kombinasjon) og har vært solist i mange kirkemusikalske verk i Norge og Sverige, blant annet Matteuspasjonen, Johannespasjonen, Messe i h-moll, Juleoratoriet og mange av kantatene til J.S Bach, men også Skapelsen (Haydn) og Messias (Händel).

Han har vært solist med bl a Stavanger Symfoniorkester, Det norske kammerorkesteret, Dalasinfoniettan, Bergen Bach-solister, Bergen barokk og Svenska barockorkestern. Han har jobbet med dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Ottavio Dantone, Peter Schreier og Paul Agnew. I2013 var Olle delaktig som solist i Europa-premieren av Lera Auerbach’s A capella-opera ”The Blind” i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival. Operaen vekket stor oppsikt ved urpremieren i New York tidligere samme år.

Her er hans versjon av «Sverige» av Wilhelm Stenhammar som flere av oss fikk være med på.



72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page