top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Nina Gravrok

Det er stor stas å kunne kalle Nina #minkollega også. Vi jobbet første gang sammen i en operagalla i Lofoten Kulturhus våren 2009. Sist vi stod på scenen sammen var i Puccinis "Tosca" høsten 2018 i en samproduksjon av Opera Sør, Arktisk Opera og Opera Rogaland. Det er umulig å ikke la seg begeistre og forføre av Ninas stemme og sterke scenenærvær.


Sopranen Nina studerte musikk ved Universitetet i Agder og ved Operahøgskolen i Oslo. Blant hennes operaengasjementer kan nevnes Pamina i Tryllefløyten ved Oper Köln og ved Oper Essen, Elsa i Lohengrin ved Theater Bern, Cio Cio San i Madama Butterfly med Opera Nordfjord, Musetta i La Bohème med Bergen Nasjonale Opera og med Trondheim Opera, Zerlina i Don Giovanni med Opera Island, Lauretta i Gianni Schicchi med Trondheim Opera, og en av de ledende rollene i Der Schöne Tod med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Oppgaver ved Den Norske Opera har inkludert tittlerollen i Tosca, Elsa i Lohengrin, Donna Elvira i Don Giovanni, Musetta i La Bohème, Antonia in Les Contes d’Hoffmann, Euridice in Glucks Orfeo ed Euridice og tittelrollen i Puccinis Suor Angelica.

Hun er en aktiv konsertsangerinne og har sunget med de aller fleste norske orkestre, som Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Kringkastingsorkestret.

Hun samarbeider regelmessig med dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Stefan Blunier, Antonio Fogliani, John Helmer Fiore, Olav Henzholt, Kjell Ingebretsen, Eivind Gullberg Jenssen, Kiril Karabits, Andrew Litton, Michael Lloyd, Kazuzhi Ono, Rudolph Phielmayer, Karl-Heinz Steffens, Marc Soustrot, Markus Stenz, Peter Szilvay og Eivind Aadland.


Her synger hun "Vissi d´arte" fra Puccinis "Tosca" med dirigent Peter Szilvay og Arktisk Filharmoni.109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page