top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Mikael Rönnberg

Turen er endelig kommet for å presentere min gode venn og kollega gjennom mange år, Mikael Rönnberg. De fleste i Bodø kjenner ham best som "Micke", og som en hardt arbeidende kulturperson i nordlandshovedstaden gjennom de siste 25 årene. Han har gjort seg sterkt bemerket gjennom sitt virke som arrangør, dirigent, pianist, organist, gründer og sanger. I tillegg er han en aldeles trivelig kar med sans for både ekte rettferdighet og dårlig humor. Det er vel få som klarer å slå Micke i en ordspilltevling. Han er også også en eminent utøver av det kulinariske faget, og jeg har flere ganger nytt godt av hans kokkelering. Jeg er genuint takknemlig for å kunne få lov til å kalle Micke min venn like mye, ja nesten mer, enn #minkollega.


Micke har eksamen i solo klaverspill, akkompagnement og kammermusikk etter studier for bl.a. Jørgen Larsen, Bjarne  Fiskum  og Øyvind Gimse. Han tok også eksamen i orgel hovedinstrument og har studert orgel for Christopher Bowers-Broadbent, London, og har kantoreksamen Universitetet i Tromsø/Kirkelig UtdanningssenterHøsten 2009 tok han master i sang ved Griegakademiet i Bergen med Harald Bjørkøy som lærer. Han har også studert sang hos bl.a. Donald Litaker, Sissel Høyem Aune og Barbro Marklund.

Mellom 2000 og 2007 var han ansatt som kantor i Rønvik kirke.

Av virke i Bodø kan nevnes daglig leder/gründer for øvingsfiltjenesten ChoralPractice, lærer ved Faglærerutdanningen i musikk ved Universitetet i Nordland samt som dirigent for Bodø-oktetten og Alle Kan Synge-koret. Han har tidligere vært dirigent for Con Brio og har også vært instruktør for Nordland Musikkfestukes og senere NOSOs operakor siden 1996.


Som sanger har han vært solist i bl.a. Duruflés Requiem, Roman: Svenska Mässan, Messias, Fauré Requiem, Rossinis Petite Messe Solenelle, Bach-kantater, og flere operaoppsetninger. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske orkester, Norrköpings symfoniorkester, Nordnorsk Opera & Symfoniorkester, Norske Ungdomssymfonikere, Trondheimssolistene, Bodø Sinfonietta, Bodø Domkor, Bodø Orkesterforening, Distriktsmusikerne i Narvik, Arctimus (Harstad), MIN-ensemblet, Cappella Petri m.fl.


Han har også opptrådt på flere festivaler: Festspillene i Bergen, Nordland Musikkfestuke, Festspillene i Nordnorge, Hamsundagene, Bodø Internasjonale Orgelfestival m.fl. Han startet også Bodø Internasjonale Orgelfestival der han var kunstnerisk leder frem til 2007.

Han var i 2008 med på urfremføring av operaen ”Enhver” av Bodvar Moe og Fredrik Högbergs operasvit ”Kains Kvinna” og urfremførte i 2009 Sigmund Lillebjerkas kammeropera ”Saturn Rings”, med libretto av Michael Hall, som er skrevet til Mikael Rönnberg, og Nordnorsk Opera & Symfoniorkesters oppsetning av «Carmen» i 2010.

Mikael Rönnberg ble tildelt Bodø Kommunes kulturpris for 2009.


For å sette den rette lørdagsstemningen vil jeg dele med dere et klipp fra vårt felles sideprosjekt, Kristerz, som herjet eteren rundt 2004. Vi lå sågar på Norsktoppen i noen uker med låta "Etter så mange år". Kristerz startet nærmest som en spøk, men ble raskt tatt på alvor. Vi har opptrått på dansegallaer med blant andre Ole Ivars, Agneta och Danståget og Roland Cedermark. Dette er også en av de tingene som beskriver Micke så godt. Hans seriøsitet rundt det å ha det moro på jobb.

Her hører dere Krister (Micke) med leadvokal på "Jag vill vara din, Margareta", med undertegned på andrestemme.215 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page