top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Mathilde Salmi Marjavara

Mathilde Salmi Marjavara er også #minkollega, og foruten en operapub har vi ennå ikke rukket å jobbe så mye sammen. Det håper jeg blir endret på om ikke så altfor lenge. Mathilde har et smittende humør og et unikt inkluderende vesen, og jeg håper også at flere enn meg får oppleve å jobbe sammen med henne.


Mathilde er bosatt i Oslo. Hun har finske røtter (kven) og er oppvokst i Tromsø. Hun er uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo (KHiO), Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole, under sanglærerne Toril Carlsen, Kirsten Taranger, Liv Kjersti Sandve, Markus Kvits. Sommeren 2015 gjorde Mathilde sin debut som Solveig i en tysk oppsetning av Peer Gynt under Schlossfestspiele i Marburg, Tyskland.

Mathilde er en allsidig sanger. Hun har vært å se i roller som Amor fra Orfeo ed Euridice, Despina i Cosi fan tutte på scene 2 ved Den Norske Opera og Ballett, Grete i Hans og Grete, Gilda i Rigoletto, for å nevne noe. Mathilde har også utmerket seg som konsertsolist. Høsten 2019 gjorde hun rollen som Frasquita i operaoppsetningen «Carmen», i samarbeid med Arktisk Filharmoni.


Her synger hun den vakre sopranarien «Ihr habt nun Traurigkeit» fra Brahms Requiem. Rett og slett vakkert!99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page