top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Marius Roth Christensen

Jeg er faktisk litt usikker på når mitt første møte med Marius fant sted. Ikke fordi det ikke gjorde inntrykk, men mer fordi det føles som at Marius liksom alltid har vært der. Med hans varme og inkluderende vesen får man raskt en følelse av å ha kjent ham lenge. Hvor som er så er det i alle fall sikkert at vi begge har vært blant Hanne Kroghs tenorer på flere turnéer, og det har satt seg noen skikkelige gode minner fra den tiden. Det er alltid fint å møte Marius, alltid et smil og en fin kommentar. Alltid godt humør og alltid rom for litt alvor også.


Marius har en allsidig karriere. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i Tryllefløyten – en rolle han siden har gjort der en rekke ganger.

Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet, og sunget roller som Beppe i Pagliacci, White Minister i Le grand macabre, Styrmannen i Den flyvende hollender, Don Ottavio i Don Giovanni, Zinovij Borisovich Izmajlov i Lady Macbeth fra Mtsensk, Pang i Turandot, Arturo i Lucia di Lammermoor, Tormod i Heimferd, Tinca i Il tabarro, Squeak i Billy Budd, Basilio i Figaros bryllup og Mester Olaus i Anne Pedersdotter. For sin innsats som Oronto i Alcina ble han kritikerrost blant annet i New York Times og Financial Times. Denne rollen debuterte han med ved Den Kongelige Opera i København i 2015. I 2012 hadde han sin debut ved Lyric Opera Dublin i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly. På operascener rundt om i Norge har han blant annet sunget Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Rinuccio i Gianni Schicci, Bastien i Bastien og Bastienne og Turiddu i Cavalleria rusticana. I tillegg har han sunget i flere musikaler, blant annet West Side Story, Jesus Christ Superstar, Carousel og Spelemann på taket


Her synger Marius en aldeles nydelig versjon av "Che gelida manina" fra Puccinis La Boheme.205 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page