top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Marianne Beate Kielland

Marianne Beate Kielland er også #minkollega. Det er nå 11 år siden jeg første gang stod på samme scene som Marianne Beate. Det var under en konsertforestilling i Lofoten Kulturhus i juni 2009. Siden har jeg mer enn én gang latt meg imponere over hennes nydelige fremførelser.


Marianne Beate er en av Norges ledende mezzosopraner og blant Europas fremste konsertsangere. Hennes repertoar spenner fra barokk til samtidsmusikk, og hun har samarbeidet med flere av verdens fremste kapasiteter på historiske fremførelser. Hun har medvirket på en lang rekke plateinnspillinger, og har både Asia, Europa og Amerika som virkefelt.

Hun har studert med Svein Bjørkøy på Norges musikkhøgskole, samt med Oren Brown og Barbara Bonney. Hun startet sin karriere som ansatt ved Staatsoper Hannover, men bestemte seg snart for å satse på en konsertkarriere. Hun etablerte seg raskt som spesialist på barokkrepertoaret, noe som vakte en viss oppsikt i en periode der altpartier i økende grad ble overlatt til kontratenorer. Hun har arbeidet med fremragende dirigenter som Fabio Biondi og Philippe Herreweghe og har sunget med blant andre Wiener Symphoniker og Les Talens Lyriques. Hun har også gjort suksess i Japan gjennom sitt samarbeid med Masaaki Suzuki og Bach Collegium Japan. Senere bega hun seg videre inn i det klassiske og romantiske konsertrepertoaret og har blant annet blitt en ettertraktet formidler av Mahlers vokalmusikk.


Marianne Beate har også gjort seg bemerket på samtidsmusikkfeltet, og ble i 2012 nominert til den amerikanske Grammy-prisen i kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-utgivelse Veslemøy Synsk av Olav Anton Thommessen. Hun har utgitt og medvirket på flere titalls plateutgivelser, blant annet i samarbeid med pianisten Nils Anders Mortensen.


Her synger hun Laudamus Te fra Bachs H-mollmesse med L'Orchestre Philharmonique de Radio France og Leonardo Garcia Alarcon.

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page