top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Maria Moen Nohr

Da Operaen i Kristiansund satte opp Madame Butterfly i 2013 jobbet Maria og jeg sammen for aller første gang. Siden har vi sunget sammen i flere ulike prosjekter. Sist gang var på Skjerstad i spillet om kristninga av Salten - Ragnhilds Drøm - hvor Maria spilte hovedrollen som høvdingedatteren Ragnhild. Det er alltid en fryd å jobbe sammen med henne, og jeg håper det ikke blir lenge til neste gang.


Maria vokste opp i en musikalsk familie, og utviklet tidlig en interesse for musikk og teater. Som 17-åring spilte hun en hovedrolle i Trygg Trafikks forestilling Ett sekund, som dro på skoleturné i Nordland. Da var hun elev på klassisk sang ved Bodø videregående skoles musikklinje hos Kristin Kostopoulos. Som 18-åring mottok hun Rikskonsertene og Arve Tellefsens Arvefølgeprisen. Hun gikk siden på klassisk sang ved Toneheim Folkehøgskole hos Njål Thorud.

Hun søkte seg videre til Institutt for musikk hvor hun studerte med professor Kåre Bjørkøy og avla bachelorgrads hovedinstrument-eksamen med toppkarakter. Da hun var student der, ble hun valgt ut til å delta under Oslo Operafestivals «Unge talenters konsert» i Den Norske Opera & Ballett i 2012, ledet av Elizabeth Norberg-Schulz. Siden tok hun mastergrad hovedinstrument-eksamen hos hovedlærer Elisabeth Meyer-Topsøe. Utover dette har hun hatt undervisning og masterclasser med Randi Stene, Kirsten Buhl Møller, Andreas Schmidt, John Lidal og Ann-Helen Moen.

Blant rollene hun har gjort er Maria Rainer i The Sound of Music, Olga i Eugen Onegin, Ragnhild i Ragnhilds Drøm, Lucie i Operaen Olav Engelbrektsson, 2. dame i Tryllefløyten og Kate Pinkerton i Madama Butterfly. Hun medvirket i urfremføringen av Trygve Brøske og Marianne Meløys opera KRENKET - Vern barnet. Med orkestere har hun vært solist på Händels Messias, Pergolesis Stabat Mater og Mozarts Kroningsmesse og Requiem.

Hun har siden 2010 vært ett av de grunnleggende medlemmene av Kjerringøy Bryggeopera, og har startet ensemblet TriOpera sammen med pianist Hedda Hansen Berg og sopran Sigrid Vetleseter Bøe.

Hun er til daglig ansatt som fast medlem av Trondheim Vokalensemble, som er Trondheim Symfoniorkesters ensemble av profesjonelle sangere.


Under ser du Maria i Hålogaland Teaters promofilm for "Sound of Music".170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page