top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Mads Wighus

Neste ut i min serie #minkollega er Mads Wighus. Vi har jobbet sammen i flere produksjoner. Sist gang var i en Carmen-produksjon hos Opera Trøndelag. Mads er ikke bare en utmerket sanger og scenekunster, man kan også ofte nyte godt av hans kulinariske ferdigheter. Så et hyggelig lag med Mads kan innebære en nytelse for både øre og gane.


Mads er født og oppvokst i Trondheim. Siden endt utdannelse fra Barratt Due og Operahøgskolen i 2009 har han jobbet som sanger i opera og konsertproduksjoner på scener over hele Norge. Deriblant Trondheim Symfoniorkesters Opera, Opera Trøndelag, Kristiansundsoperaen, Ringsakeroperaen, Bergen Nasjonale Opera, Oscarsborgoperaen, Opera Nordfjord, Opera Østfold og Den Norske Opera og Ballett. Over en lang periode med barytonrepertoar har Mads jobbet med en omlegging til tenorfaget. Repertoaret er av den romantiske lyriske karakter, med en retning mot det mer dramatiske. Roller som Rodolfo, Pinkerton, Cavaradossi, Greven(Rigoletto), Faust og Don Jose er blant de aktuelle parti.

Han er en ettertraktet konsertsanger, og synger jevnlig med flere kor, orkester og ensembler. Mads har mottatt mange stipend og priser opp gjennom årene, fra blant annet Tom Wilhelmsens Stiftelse, Fond for Utøvende Kunstnere, Ruud Wallenbergstipendet og Den Norske Operas venners Talentpris (2009).

Her synger Mads Rodolfos arie fra La Boheme:76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page