top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Ludvig Lindström

Ludvig og jeg stod for første gang sammen på scenen i Brittens "Billy Budd" vinteren 2019. Senere samme år var vi begge å finne i Oscarsborgoperaens oppsetting av Verdis Aïda.

Ludvig utstråler en stabilitet og en ro som man sjelden ellers opplever på jobb. Hans stødige og omsorgsfulle vesen bidrar til en trygghet som for meg har en meget stor verdi. Og så er det selvsagt ingen bakdel at mannen har en helt herlig humor og et smil som alltid ligger på lur.


Baritonen Ludvig Lindström var solistpraktikant i Nasjonaloperaen sesongen 2016/17, hvor han sang Yamadori i Madama Butterfly, Moralès i Carmen og En lege i Pelléas og Mélisande. Han var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Karrieren tok da en vending med musikkstudier i Göteborg og videre til Operaakademiet i København.

Han debuterte på Den Kongelige Opera i 2006 som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Deretter fulgte Kommandanten i Don Giovanni på samme scene, hvor han senere har hatt flere engasjementer. Hans mest kjente roller er tittelrollen i Figaros bryllup, Sendebud fra åndeverdenen i Strauss' Frau ohne Schatten og Zebul i Händels Jephtha. For sistnevnte rolle fikk han den danske kritikerprisen Reumerts talentpris. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca og Novisens venn i Billy Budd ved Nasjonaloperaen.

Lindström har også medvirket i filmversjonen av Don Giovanni (regi: Kasper Holten), en film som har vært vist på filmfestivaler over hele verden. I tillegg til operarepertoar har han vært solist med skandinaviske orkestre innenfor det klassiske konsertrepertoaret og samtidsmusikk.

161 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page