top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Leif Jone Ølberg

Jeg har kjent Leif Jone helt siden han sang i Bodø Domkirkes Guttekor, og vi har sunget sammen ved flere anledninger opp gjennom årene. Leif Jone har nå etablert seg som en av Skandinavias mest spennende unge sangere. Han høster gode kritikker for sitt komiske talent og sin sterke sceniske tilstedeværelse kombinert med en vakker og solid stemme. Her er et intervju ballade.no gjorde med ham i fjor før han skulle på turné sammen med sin far.


Siden han avsluttet sin utdanning ved Operaakedemiet i København har Leif Jone regelmessig gjestet Det Kongelige Teater i samme by i roller som Figaro i "Barberen i Sevilla", Marullo i "Rigoletto", Schaunard i "La Bohème" og Bello i "La Fanciulla del West".

I sesongen 2018/2019 var han en del av solistensemblet ved Den Jyske Opera i Aarhus og gjorde roller som Escamillo i "Carmen" og Tadeusz, en Auschwitz-fange, i den skandinaviske premieren av Weinbergs holocaust-opera "Passageren". I den sistnevnte operaen fikk Leif Jone også vist frem sitt store talent som fiolinist da han i rolle spilte den avanserte begynnelsen av Bachs Chaconne - Partita nr. 2. Dette stykket ble komponert inn i operaen av Weinberg for å spilles av Tadeusz.Leif Jone har senere også gjort Onegin i "Eugene Onegin" ved samme operahus.


Leif Jone er også en erfaren lied- og oratoriesanger. Han har nylig vært på turné i Danmark med Italienisches Liederbuch av Hugo Wolf. På hans nettside kan man finne en mer utfyllende biografi (engelsk) som forteller om hans bakgrunn helt siden oppveksten i Kabelvåg og Bodø.167 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page