top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Kosma Ranuer

Høsten 2018 hadde jeg det store privilegium å bli bedre kjent med beste Kosma. Vi var begge med i ensemblet i Puccinis "Tosca" i Kilden Opera, Arktisk Opera og Opera Rogalands samproduksjon. Å få arbeide sammen med en så dedikert scenekunstner gir meg en stor inspirasjon. Kosmas gnistrende tilstedeværelse på scenen rører hvert fiber i hans tilskuere - helt til bakerste rad.Siden hans debut som MONTERONE i "Rigoletto" på Malmø-operaen i 2004 har Kosma etablert seg som en ettertraktet bariton, ikke minst i det italienske repertoaret. Han har gjort roller som PAOLO ALBIANI i ‘Simon Boccanegra’ ved operaen i Frankfurt og i Wiesbaden, SCHAUNARD i ‘La Bohème’ ved Gøteborg-operaen og MICHELE i Puccini’s ‘Il tabarro’ og i tittelrollen i GIANNI SCHICCHI ved Nasjonaloperaen i Latvia (Riga). 

Våre 2011 sang han sin første JAGO i ‘Otello’ ved Norrlandsoperaen og for dette ble han nominert til "Singer of the year" av det tyske magasinet Opernwelt. 

Kosma sang rollen som AXEL OXENSTIERNA i Foroni’s ‘Cristina, Regina di Svezia’. som ble kringkastet over hele Europa og utgitt på CD (Sterling). 

I det tyske repertoaret sang Kosma PIZARRO i ‘Fidelio’ i konsertversjon, og ALBERICH i ‘Götterdämmerung’ i Riga med stor suksess. Repertoaret hans inkluderer også roller som BARNABA i ‘La Gioconda’ og MEFISTOFELES i ‘Faust’. 

I sesingen 2012/2013 sang han sin første SCARPIA i ‘Tosca’ på turné med Malmøoperaen og han gjorde tittelrollen i DER FLIEGENDE HOLLÄNDER ved Folkoperan i Stockholm. I 2014 gjorde Kosma sin debut ved Kunglige Operaen iStockholm som STANKAR i Verdis ‘Stiffelio’.


Kosma studerte ved Operahögskolan i Stockholm. I 2007 var han én av finalistene i Belvedere-konkurransen i Wien. I 2015 var han tilbake i Riga hvor han gjorde tittelrollen i GIANNI SCHICCHI og GUGLIELMO i Puccinis ‘Le Villi.’ I 2016 var han ESCAMILLO i Carmen i Stockholm og gjorde stor suksees i tittelrollen i DER FLIEGENDE HOLLÄNDER i Plovdiv, Europeisk Kulturhovedstad 2019.

Det østerrikske magasinet Der Neue Merker skrev: ’The contradictory and versatile image of the Dutchman was masterly realized by the Swedish baritone KOSMA RANUER. With his exceptionally beautiful voice, with depth and brightness and his respectful scenic portrayal.’ 


Her gjør Kosma Credo fra Verdis Otello:91 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page