top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Kolbeinn Jón Ketilsson

Jeg ble kjent med denne tenoren under Oscarsborgoperaens Aïda-produksjon i 2019. Gjennom min serie #minkollega har jeg blitt ennå litt bedre kjent med ham. Og hvem vet? Kanskje synger vi plutselig sammen igjen en dag?


Den islandske tenoren Jon Ketilsson begynte sin utdannelse i Reykjavik før han fortsatte studiene med professor Leopold Spitzer i Wien, og tok sin operadiplom ved byens Universitet for musikk og scenekunst. Siden begynnelsen av karrieren har han opptrådt over hele Europa og deltatt i en rekke radio-, CD- og TV-innspillinger. Jon Ketilsson debuterte ved statsoperaen i Praha som Alfredo og har samlet et mangfoldig repertoar som inkluderer Hoffmann, Macduff, Radamès, Rodolfo, Enée, Bacchus, Sergei, Tamino, Erik, Max, Don José, Pinkerton og Cavaradossi osv.

Et omfattende konsertrepertoar inkluderer Beethovens symfoni nr. 9, Händels Messias, Mendelssohns Elijah, Mahlers Das Lied von der Erde samt Dvoràk og Verdi-kravene. Jon Ketilsson ble engasjert i 1997 av Theater Dortmund, og var fra 1998 til 2000 medlem av ensemblet til Kölnoperaen før han fortsatte sin frilanskarriere. Han gjorde særlig suksess som Don José på Brussel 'La Monnaie, dirigert av Antonio Pappano, så vel som på Grand Théâtre Genève, og med sin debut på både Salzburg-festivalen og l'Opera National de Paris som Énée i Berlioz' Les Troyens.

Ytterligere opptredener har inkludert Der Freischütz i Frankfurt, Pinkerton i Essen, Der Fliegende Holländer i Karlsruhe og på Islands Musikkfestival, Bacchus med både l'Opéra du Rhin og l'Opéra de Lausanne, Radamès i Göteborg og København, Florestan i Göteborg og Marseille, Königskinder ved San Carlo Opera i Napoli, Don Carlos på Det Kongelige Teater i København, Die Frau ohne Schatten i Göteborg, Brussel, Helsingfors og Dresden, Ariadne auf Naxos på Operaen i Reykjavik og Lausanne, Cherubinis Medea på Hellenic Festival , Carmen i Valencia. Tidligere sesonger har inkludert debuter av fem av Wagners mest krevende tenorroller, nemlig Tristan, Tannhäuser, Parsifal, Lohengrin og Rienzi, samt å det med Canadian Opera Company som Florestan / Fidelio og Peter Grimes i Torino


Her er et amatøropptak der Jón synger Radames´ arie "Celeste Aïda" fra ved Oscarsborgoperaen i fjor.136 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page