top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Johannes Weisser

Første gang jeg opplevde Johannes´ fabelaktige stemme var i en scenisk versjon av Bachs Johannespasjon i Bodø domkirke i mars 2003. Den unge baritonen stod på terskelen til en lysende karriere på det tidspunktet, og man kunne tydelig høre at her var det store kvaliteter i emning.


Han har sin utdannelse

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Operaakademi, der han studerte med Susanna Eken. Siden sin debut på Den Norske Opera og på Komische Oper Berlin i 2004 har Johannes vært engasjert på Staatsoper Berlin, Théâtre des Champs-Elysées, Theater an der Wien, Théâtre de La Monnaie in Brussels, Opera Bilbao, Opéra National du Rhin Strasbourg, Opéra de Dijon, Det Kongelige Teater i København, Festspielhaus Baden-Baden, Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Festival d'Aix en Provence, Festival de Radio France, Edinburgh International Festival, Festival van Vlaandern, Salzburger Festspiele, Teatro Real Madrid, Teater an der Wien, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Canadian Opera Company og Festspillene i Bergen. På repertoaret hans står blant andre tittelrollen og Leporello i Don Giovanni, Guglielmo i Così fan tutte, tittelrollen i Onegin, Schaunard i La bohème, Malatesta i Don Pasquale, Don Pizarro i Fidelio, Papageno i Tryllefløyten og Achilla i Julius Cæsar. 2014 sang han i Alcina og i Peer Gynt her ved Den Norske Opera & Ballett, og i 2018 og 2019 var han tilbake i Bjørvika i tittelrollen i Don Giovanni og som Mr. Flint i Billy Budd.


Weisser er en meget etterspurt konsertsanger og opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter. Han er også svært aktiv og etterspurt som fortolker av lieder. Weisser har gjort en rekke CD-innspillinger, flere av dem med dirigenten René Jacobs.


Her synger Johannes "Agnus Dei" fra Beethovens Missa Solemnis sammen med Freiburger Barockorchester.


101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page