• Kristian Krokslett

#minkollega: Jan Erik Fillan

Så er turen kommet til Jan Erik Fillan i serien #minkollega. En god venn og tenorkollega. Jan Erik og jeg møttes første gang i forbindelse med Hanne Kroghs juleturnéer, og sist gang vi jobbet sammen var i «Ragnhilds Drøm» på Skjerstad i fjor.


Jan Erik har mange talent. Han synger ikke bare klassisk, men lager nydelige covers og skriver også egne låter. Det er verdt å følge han på youtube hvor han legger ut musikken og videoene sine. Men han er ikke bare musiker. Han er også en meget dyktig fotograf og har hatt egne salgsutstillinger.

Jan Erik kommer fra Porsgrunn. Han har sin utdannelse fra Barratt-Dues Musikkinstitutt og Statens Operahøgskole hvor han ble uteksaminert våren 2003. Etter dette har han jobbet som free-lance operasanger. Han har hatt flere engasjement og roller for Den Norske Opera, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, Ringsakeroperaen, Opera Østfold. Han har jobbet med dirigenter som Terje B. Hansen, Kjell Seim ,Eyvind Aadland, Bjarte Engeset, Ole Kristian Ruud, Muhai Tang m.fl. Av roller han har gjort kan nevnes Alfredo Germont i La Traviata, Nemorino i L ́elisir d ́amore, Max i Der Freischütz ( norsk ), Gabriel von Eisenstein i Flaggermusen, Don Ottavio i Don Giovanni, Orfeus i Orfeus i Underverdenen, Pang i Turandot, Remendado i Carmen, Spalanzani/Pitichinaccio/Franz i Hoffmanns Eventyr m.fl. Han har også i flere år vært med på juleturnéer og sommershow med Hanne Krogh .

Her synger han Anthem fra Chess:58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle