top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Helge Rønning

Allerede før jeg selv ble sanger visste jeg hvem Helge var. Og som korist i Bodø Domkor på 1990-tallet har jeg flere ganger stått bak ham når han har vært solist i oratorier i Bodø domkirke. Helge er en stødig og stabil helgelending som utstråler trygghet og omsorg. Det er fint å være hans kollega.


Helge er utdannet ved Østlandets Musikkonservatoriumog ved Operaakademiet i København med Tonny Landy og Bodil Gümoes som lærere.

Han har opptrådt ved en rekke operahus i Skandinavia og ellers i Europa, og har arbeidet med dirigenter som John E. Gardiner, Peter Schreier, Andreas Schiff, Leopold Hager, Kirill Petrenko, Fabio Biondi og Rinaldo Alessandrini. På Den Norske Opera har han gjort roller som ”Nemorino” i ”Elskovsdrikken” og ”Ernesto” i ”Don Pasquale” av Donizetti, og ”Tamino” i ”Tryllefløyten” og tittelrollen i ”Titus” av Mozart.

Han er også en ettertraktet oratorie- og konsert- sanger, og har sunget med de fleste orkestre i Norge. Desember 2008 medvirket han i Mozarts ”c-moll messe” under dirigent Sir John Elliot Gardiner på Nobels Gallakonsert i Stockholm, og denne konserten er nå gitt ut på DVD.


Her synger han aroen "Mit Würd und Hoheit" fra Haydns "Die Schöpfung".
117 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page