top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Helga Botn

Jeg hadde den store gleden av å bli kjent med Helga i en produksjon hos Opera Nordfjord i 2017, en nyskrevet opera som het "Sildagapet". Det var en fantastisk fin periode i Nordfjordeid, mye takket være den alltid sprudlende og inkluderende Helga.

Sopranen Helga Botn kommer fra Volda. Hun har vært elev ved Toneheim Folkehøgskole og har utdanning fra lærerhøgskolen i Hamar og fra Bergen Musikkonservatorium. På 1980-tallet studerte hun ved Norges Musikkhøgskole, med Aase Nordmo Løvberg som lærer. I 1986 debuterte hun i Universitetets Aula.


Helga har siden arbeidet innenfor en rekke musikalske sjangre, men har oftest vært å se på operascenen. Blant de viktigste rollene hennes er Solveig i "Peer Gynt" ved Gålåvannet (1993-94), Eliza Doolittle i My Fair Lady ved Den Norske Opera (1996) og Adele i Flaggermusen i oppsettinger ved Den Norske Opera og Opera Nordfjord. Hun har også samarbeidete med mange av de norske symfoniorkestrene og har holdt en rekke kammerkonserter i Norge. Helga har dessuten engasjert seg innenfor jazz-sjangeren, blant annet som solist med Ytre Suløens Jass-ensemble og Ophelia Ragtime Orchestra.

Hun er ellers aktiv som lærer, og underviste ved Norges Musikkhøgskole i 2004 og ved Institutt for musikkvitenskap i Oslo i 2008-2009. Siden 2022 har hun vært sangpedagog ved Statens Teaterhøgskole.
649 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page