top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Halvor Festervoll Medlien

Halvor er også en av de sangerne jeg for alvor ble kjent med i 2011. Vi synger sammen i Det Norske Solistkor, og Halvor har en strålende karriere som konsert- og operasanger i inn- og utland.


Han studerte på Norges Musikkhøyskole. I 2015/16 var han ansatt som solist ved Den Norske Opera & Ballett, der han blant annet har sunget i Lady Macbeth of Mtsensk. Han har også sunget Papageno i Tryllefløyten ved operaen i Ho Chi Minh City i Vietnam, samt roller i Erminia i Napoli og i Mozart og Salieri ved Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Halvor gjestet også Bergen Nasjonale opera i Dama til Mozart. Han er spesielt kjent for sine Bach-tolkninger.

Halvor har jobbet sammen alle symfoniorkestrene her til lands og med ensembler som BBC Philharmonic, Les Talens Lyriques, Concertgebouw Kamerorkest, Musica Saeculorum, Taverner Consort, DR Symfoniorkester, Slovenian Philharmonic, Ho Chi Minh City Symfoniorkester, Academia Montis Regalis, Oslo Sinfonietta, Trondheimsolistene, Det Norske Kammerorkester, Barokkanerne og mange andre.

Han medvirker også på en rekke CD-innspillinger med flere ulike ensembler. Han gjør også en stor andel ny musikk og har urfremført stykker skrevet for ham av Ørjan Matre, Eivind Buene, Øyvind Mæland med flere.

Den tyske sjangeren er viktig for Halvor, og han jobber for tiden med en rekke Lied-prosjekter og fremfører musikk av Schubert, Schumann, Brahms, Mahler og Webern.


Her hører du Halvor i Johann Sebastian Bach: “Willkommen, werter Schatz”, BWV 36 sammen med Barokkanerne.113 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page