top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Håvard Stensvold

Første gang Håvard og jeg medvirket i samme produksjon var i Bodø Domkors sceniske fremførelse av J.S. Bachs Johannespasjon i Bodø domkirke. Jeg i en betydelig mindre rolle enn ham, som gestaltet selveste Jesus. Oppsettingen var spektakulær og Sigmund Lillebjerka var henrykt.


Det skulle siden gå mange år før vi stod på samme scene igjen. Da Helgeland Sinfonietta lagde operafest i Mosjøen i september i år var Håvard og jeg to av fire solister. Et hyggelig bekjentskap med en stødig sanger og ikke mindre stødig kollega. Også under Ringsakeroperaens OperaFEST nå i november stod vi på samme scene. Neste år er vi begge klare for Ringsakeroperaens utsatte hovedproduksjon av Webers "Jegerbruden".

Håvard har gjort flere roller ved Den Norske Opera, som Papageno, Masetto, Guglielmo i Cosi fan tutte, Malatesta i Don Pasquale og Schaunard i La Boheme. Han har i tillegg gjestet Festspiele i Innsbruck, Drottningsholmsoperaen i Stockholm, Operaen i København og Mozarteum i Salzburg med flere. Håvard Stensvold utgitt flere kritikerroste CD-er, bl.a. Schuberts Vinterreise i egen norsk oversettelse.


Her synger Håvard JS Bachs "Ich habe genug" BWV 82:606 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page