• Kristian Krokslett

#minkollega: Gunda-Marie Bruce

Gunda-Marie Bruce er også #minkollega. Vi stod første gang på scenen sammen i 2017 og vi gjør det forhåpentligvis igjen førstkommende høst dersom verden er kommet noenlunde tilbake til normalen. Gunda-Marie er en gjennomgående positiv person som står på og jobber hele tiden. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne igjen!


Gunda-Marie har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Operahögskolan i Stockholm.

Hun har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott og Bergen Nasjonale Opera.

De seneste opera rollene Gunda-Marie har sunget er Adele i Flaggermusen av Strauss, Soeur Constance i Poulencs opera Dialogues des Carmelites, Chocholka i The Cunning Little Vixen av Janacek, Mor Sol i Bronsebukkene av Kverndokk og Lauretta i Gianni Schicchi av Puccini.

Gunda-Marie er en flittig brukt sopransolist innen kirkemusikk. Det siste året har hun bl.a. sunget i Brahms Requiem, Händels Messias, Ceremony of Carols, Skapelsen av Haydn, Orfs Carmina Burana, Gloria av Vivaldi og Stabat Mater av både Pergolesi og Szymanowski.

Gunda-Marie har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt. I 2009 vant hun konkurransen om det gjeve Anders Wall sangstipend i Stockholm. Sommeren 2011 ble hun utnevnt til stipendiat ved Drottningholm Slottsteater etter sin rolletolkning av Arminda i Mozarts opera La finta giardiniera. Dagens Nyheter skrev den gang om Gunda-Marie:

“Arminda, som gestaltas av Gunda-Marie Bruce, är redan en stjärnsopran, med rondör och mognad i rösten.”

Opera Magazine skrev følgende om hennes rolle i operaen Piramo e Tisbe på Vadstena slott i 2010:

“The young Norwegian soprano Gunda-Marie Bruce acted Piramo with flawless poise and sang with great beauty of tone. She has already appeared at Drottningholm and is, surely, a star in the making.”

Her er noen smakebiter fra da Gunda-Marie var med på Sommerlørdag i Gjøvik kirke i 2017.35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle