top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Frank Havrøy

Jeg kan ikke helt huske når jeg traff Frank aller første gang, men jeg er sikker på at det må ha i forbindelse med en studioinnspilling for Vocal art i Bodø, hvor han hjalp oss som produsent og gav verdifulle tips til hvordan et vokalensemble burde jobbe sammen. Frank er en utmerket sanger selv, og ikke minst er han en ypperlig skuespiller. Jeg så ham sist forrige høst i Teater Innlandets forestilling "Testosteron", en produksjon hvor han både innehar hovedrollen og hvor han debuterte som manusforfatter. Glitrende levert!


Frank er sanger, komponist og skuespiller, bosatt i Oslo. Han har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Frank har sunget med mange orkester over hele i landet, og som sanger har han deltatt ved en rekke av landets festivaler. Han er en etterspurt klassisk sanger, men behersker også flere sjangere. Frank har spesielt markert seg innenfor samtidsmusikk og har et uttrykksregister som spenner fra normal klassisk sang til overtonesang, folketoneeffekter og improviserte utvidede vokalteknikker.

Frank har vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices siden 1997. Med dem har han bådde turnert og gitt ut plater internasjonalt. Fra 2019 er Frank en av to kunstneriske ledere for Glogerfestspillene. Som komponist arbeider Frank innenfor flere sjangre, og hans verk for kor har oppnådd god utbredelse, hvorav flere har kommet inn på standardrepertoaret til noen av de beste korene i landet. Frank er også meget aktiv som låtskriver, og fremfører ofte sine egne sanger med eget band.

Frank debuterte i 2011 som skuespiller ved Nationaltheatret med barneteaterstykket ”Istialia” og har siden vært aktiv innenfor sceneprosjekter, spesielt innenfor musikkteater. I 2018 spilte han i Teater Innlandets produksjon ”Testosteron”, et prosjekt der han altså debuterte som manusforfatter.

Frank avsluttet i 2015 sitt doktorgradsarbeid om ensemblesang og mottok graden PhD. Han arbeider blant annet som fagseksjonsleder for vokal, dirigering og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole.


Her hører du Franks arrangement på "Bysjan, bysjan, lite bån" fremført av Norges Ungdomskor med dirigent Yuval Weinberg. Opptaket er fra en prøve ved Tonbridge School i Kent i 2017.


134 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page