top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Eir Inderhaug

I 2017 stod Eir og jeg sammen på operascenen i Bizets velkjente Carmen. Hun som Frasquita og jeg som Don Jose. Med Eir i castet ble både prøve- og spilleperioden en meget positiv opplevelse. Førstkommende lørdag synger vi sammen igjen på Operacafé på Hjertnes Kulturhus i Sandefjord. Eir var forut for sin tid da hun skrev den etterhvert høyaktuelle soloforestillingen "Jeg ER Lucia" om det intense livet bak operascenen, til strålende kritikker.

Sopranen Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa. Rollen som Gepopo og Venus i Le grand macabre har hun sunget med stor suksess ved Komische Oper i Berlin, Det Kongelige Teater i København og Den Norske Opera & Ballett. For sistnevnte ble hun tildelt Kritikerprisen 2014. I Bjørvika har hun også gjort Adele i Flaggermusen, Rosina i Barberen i Sevilla, Despina i Cosí fan tutte og Nattens dronning i Tryllefløyten Inderhaug har sunget i Morton Feldmans Neither i Dresden og i Krzysztof Pendereckis Devils of Loudon ved Det Kongelige Teater i København. Hun har også gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen og Göteborgsoperan, og vært fast solist ved operaen i Nürnberg og Deutche Oper am Rhein. Ved de to sistnevnte har hun sunget roller som Despina i Così fan tutte, Olympia i Hoffmanns eventyr, Blonde i Bortførelsen fra Seraillet og Ännchen i Jegerbruden. Inderhaug har hatt stor suksess i DNO&B, Trondheim og Kristiansand med soloforestillingen Jeg ER Lucia, der hun selv står for idé, manus og musikkvalg.

Operadebuten hennes var i 1999 som Barbarina i Figaros bryllup ved Det Kongelige Teater i København, men for en del norske TV-tittere ble hun et bekjentskap allerede i 1991 da hun vant NRKs program Talentiaden. Eir Inderhaug er også kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav, har sunget rollen som Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og sunget på flere CD-innspillinger, blant andre Okkenhaugs «Eg veit ei lita jente».


Her ser du Eir gjøre Glitter And Be Gay ved Stemmerrettsjubileet i Kilden i Kristiansand i 2013.


161 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page