top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Christine Guldbrandsen

Christine Guldbrandsen er også #minkollega. Vi jobbet sammen i arbeidermusikalen SLUSK på Fauske (Sulitjelma) i 2012. Inntil da kjente jeg henne kun fra Eurovision Song Contest og hennes Alvedans. Christine er en stødig kollega både på og av scenen. Bare noen dager før premieren på Slusk fikk jeg akutt krystallsyke og deler av regi og koreografi måtte justeres for at jeg skulle kunne gjennomføre, men Christine tok dette med fatning og på strak arm og vi klarte å levere en forestilling som til slutt ble veldig bra!


Christine debuterte med albumet Surfing in the air i 2003, noe som resulterte i gullplate og mer enn 25.000 solgte eksemplarer etter bare tre uker på salgslistene. Etter suksessen med debutplaten fulgte ytterligere tre utgivelser; Moments (2004), mens den norskspråklige ”Christine” fulgte i 2007. I 2011 kom albumet ”Colors”, en utgivelse som viste en ny og litt annerledes side av Christine.

Mellom plateutgivelsene deltok Christine bl.a. i Melodi Grand Prix med sangen Alvedansen, noe som førte henne til en uforglemmelig opplevelse i Athen Mai samme år. Der fikk Christine æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest foran 120 millioner TV-seere i Europa. En oppgave hun mestret med glans.

Etter utgivelsen av Christine fulgte den første store musikalrollen for Christine. Som Cosette i Les Miserables møtte hun for første gang teaterpublikummet på Den Nationale Scene, noe som resluterte i 100 utsolgte forestillinger og meget gode kritikker. Christine stortrivdes på musikalscenen, og det merket også bransjen seg. Hun har bl.a. hatt den kvinnelige hovedrollen i Mostraspelet på Bømlo, hovedrollen som Maria i Sound of Music (Haugesund teater/Stavanger), rollen som vampyren Oda i Dødsforelsket (Nordland teater), prinsessa i Herliland (Kristiansand Dyrepark) og kokka Anna Lovisa i Slusk (Sulitjelma).

I tillegg til dette har Christine bl.a. besøkt de norske styrkene i Afghanistan, hatt æren av å opptre for kongeparet under OL i Whistler, Canada, og utgitt albumet ”Surfing in the air” i Finland og på Island. Hun har også gjort TV-show i Bulgaria og Latvia.

Christine har også utdannet seg innen musikk og teater. Sommeren 2013 tilbrakte hun tre måneder i New York, hvor hun studerte ved den anerkjente skolen Lee Strasberg Film and Theatre Institute.

De siste årene har Christine jobbet opp mot det kinesiske markedet, og har så langt besøkt landet fire ganger. Under disse besøkene har hun holdt en rekke konserter og blitt eksponert på TV for anslagsvis 270 millioner TV-seere gjennom deltagelse på større TV-show. Under siste besøk reiste Christine på en større turnè med sitt faste norske band, med overveldende publikumsrespons og stor suksess som resultat.

Arbeidet med Christines karriere fortsetter med uforminsket styrke, og det jobbes nå med ny musikk og nytt album. Som Christine sier: ”Musikken er en utrolig viktig del av den jeg er, og en tilværelse uten mulighet til å uttrykke meg gjennom sang og musikk, ville for meg vært et tomt og fargeløst liv. Jeg føler meg svært privilegert og takknemlig som har fått anledning til å dele musikken og sangen min med andre”.

Da corona-pandemien bidro til stenging av landets konsert- og teaterscener var Christine godt i gang med spilleperioden på Ulverock på Fyllingsdalen Teater. Resten av showene ble brått kansellert... Her synger Christine forestillingens «kjenningsmelodi»:54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page