top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Christian Juslin

Det har vært en berikelse å få dele scene med denne tenoren. En strålende operasanger og en tvers gjennom god kollega, og jeg minnes med glede Tosca-turnéen høsten 2018. Christian ble født på Åland, og begynte sine musikkstudier ved instituttet for kirkemusikk ved Sibelius-akademiet i Helsingfors. Der studerte han opera under Björn Blomqvist, Peter Lindroos og Jorma Hynninen. Han har også deltatt i masterclasses med Jeffrey Goldberg i New York og Bruno Pola i Italia.


Christian gjorde sin operadebut i Stockholm i 2000 i rollen som Alfredo i La Traviata på Folkoperan. Deretter fulgte roller som Macduff (Macbeth) og Cavaradossi (Tosca).

I tillegg er han en meget allsidig musiker. Før operakarrieren tok til var han ansatt som organist samt kor- og orkesterdirigent i både Finland og de andre nordiske landene. Han dirigerte verk som Mozarts Requiem og Lars-Eriks Larssons Förklädd Gud.

Han har også gjort mange opptredener som konsert- og oratoriesolist i verk som Beethovens 9. symfoni, Arvo Pärts St John Passion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Kroningsmesse og Messe i c-moll, Saint-Saëns Juleoratorium og Verdis Requiem.


Som konsertsanger har han gjestet alle de nordiske landene i tillegg til Italia, Tyskland, Østerrike, Island, Kina og Singapore. Et av de mest minneverdige opptredene Christian har gjort var da han som solist turnerte med Ylioppilaskunnan Laulajat-koret i Kina og Singapore i 2006.


I 2013 mottok Christian Jussi Björling-selskapets prestisjefylte pris.


Her synger Christian Cavaradossis første arie i Tosca, "Recondita armonia". Mesterlig utført!118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page