• Kristian Krokslett

#minkollega: Caroline Wettergreen

Caroline Wettergreen er også #minkollega. Hun er også en av de mange som opplever avlysninger av produksjoner og forestillinger for tiden.


Caroline Wettergreen er en av Norges unge fremadstormende sopraner, med en unik evne til å kombinere briljante koloraturer med en gripende emosjonell formidling.

Hun er født og oppvokst i Bergen, og har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo, hvor hun fullførte sin mastergrad våren 2013. Allerede som førsteårsstudent debuterte Caroline ved Den Norske Opera&Ballett, som Adelaide i "Lulu", under Stefan Herheims regi. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i Mozarts "La finta Giardiniera" ved samme hus. Caroline er en ettertraktet sanger, både ved konserter i regi av bl.a. DNO&B, Trondheim Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester&Opera og Festspillene i Bergen, og som rolletolker på operascenen. Siden endt skolegang har hun blant annet sunget Nattens Dronning og Papagena fra "Tryllefløyten", Gilda i «Rigoletto» og Frasquita i Bizets «Carmen». Våren 2015 gjorde hun sin konsertdebut i Tyskland med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og sommeren 2016 høstet Caroline stor suksess for sin tolkning av La Fee i Massenets "Cendrillon", da hun gjorde sin internasjonale operadebut ved Komische Oper Berlin.


Jeg har ved flere anledninger hatt gleden av å dele scene med Caroline. Sist gang var da vi begge var med på Opera Østfolds oppsetting av Mozarts Tryllefløyten. Jeg kjenner ikke så mange som kan lire av seg dusinvis med høye F’er like lekende lett som henne.

En av signaturrollene hennes er nettopp Nattens dronning i Tryllefløyten, som hun blant annet har sunget ved Royal Opera i London og Welsh National Opera – og som hun også tolket i en helt ny produksjon på Glyndebourne-festivalen sommeren 2019. Hun har også gjestet Bayerische Staatsoper München flere ganger, bl.a. som Grete i Hans og Grete, og våren 2019 som Blonde i Bortførelsen fra Seraillet. Fra desember samme år har hun rollen som prinsesse i den nyskrevne operaen Snow Queen (Snedronningen) av Hans Abrahamsen.

Se klippet fra Glyndebourne-produksjonen her:22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle