top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Birgitte Christensen

Birgitte Christensen er også #minkollega, og det er jeg ikke så rent lite stolt av. Henne har jeg visst om fra hennes spede begynnelse som solist for korps lokalt her i Salten, og jeg har kjent henne siden midten av 1990-tallet en gang. Birgitte har lagt en imponerende mengde arbeid gjennom årene og står nå som en sopran av internasjonalt format.


Birgitte kommer fra Inndyr i Gildeskål kommune (Nordland). Hun tok diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 1997 med Ingrid Bjoner som hovedlærer. Samme år mottok hun stipend fra Ingrid Bjoners fond for unge sangere.

I 1998 debuterte hun på Den Norske Opera som Nattens dronning i Tryllefløyten. Fra 1999 til 2003 var hun ansatt ved operaen i Innsbruck. Fra 2006 til 2009 var hun fast solist ved Den Norske Opera.

Birgitte Christensen har sunget ved ledende operahus og festivaler i Europa og Sør Amerika. Og et kjapt internett-søk forteller om en impnerende mengde engasjementer i inn- og utland. I februar 2020 alternerte hun med Cecilia Bartoli i tittelrollen i Glucks Iphigénie en Tauride ved operaen i Zürich! Det alene forteller oss hvor langt sopranen fra Inndyr har nådd.


Her er Birgitte i et opptak fra nasjonaloperaen i Paris i fjor vinter med René Jacobs som dirigent.92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page