top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Beate Mordal

Sopranen Beate Mordal er også #minkollega. Vi jobbet første gang sammen i Mozarts "Tryllefløyten" ved Opera Østfold i 2017. Hun som Pamina og jeg som Monostatos. Beate har en smittende positivitet og bare ved hennes tilstedeværelse bidrar hun til alles vel. Det er alltid trivelig å være der Beate er. Sist gang vi sang sammen var ved en "vipps-konsert" streamet live på Facebook etter initiativ fra henne. "Smittefri søndagsmatiné" fra Manglerud kirke sammen med pianist Bernhard Greter. Det var en av de første positive opplevelsene jeg hadde etter at pandemien tok alle oppdragene fra oss.Beate er født og oppvokst i Molde. Hun er en allsidig lyrisk sopran, som fullførte sin bachelorgrad i klassisk sang ved NTNU- Institutt for musikk med høyest mulige karakter, mai 2011. Våren 2015 fullførte hun en treårig solistutdannelse ved Operaakademiet i København. I november samme året ble hun tilsatt i en 50 % stilling som Møremusiker i Møre og Romsdal fylke. Før hun ble ferdig med studiene debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera. Samme vår deltok hun på Operaens Venners sangerkonkurrence i København, og vant 3.pris, som eneste kvinnelige sanger blant de tre beste.

Sommeren 2014 debuterte hun som Susanna i “Le nozze di Figaro” på norsk, i Tylldalen. Og i 2016 gjorde hun denne rollen i England med Longborough Festival Opera under ledelse av Rob Houssart og regissør Thomas Guthrie. Og året etter, i 2017 ble hun invitert tilbake til England for å synge Pamina med samme regissør.


Sommeren 2015 sang hun Lena i den moderne a cappella-operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen i Europa, sesongen 16/17. Her ble hun utnevnt som en Laureate sammen med artister som Lise Davidsen, Nicolas Royez etc. – og har turnert med cabaret konserter for festivalen i Frankrike i 17/18 sesongen.

Hun har jobbet med dirigenter og regissører som Alexander Vedernikov, Thomas Guthrie, Ted Huffman, Katie Mitchell, Marc Albrecht, Zack Winokur, Dairina MheadRa, Rob Houssart, Anthony Neagus, Magnus Loddgård, Joseph Alford m.fl.


Barokkmusikk ligger Beates hjerte nært, og hun engasjeres ofte som solist i Händels Messias. Hun har også et bredt repertoar som inkluderer Bach, Vivaldi, Händel og Telemann. Hun jobber ofte med barokkensembler som Camerata Øresund og Peter Spissky, Café Zimmermann i Frankrike og Barokkanerne og Christopher Bucknall.

Hun tar for tiden timer hos professor Susanna Eken og coacher som Christen Stubbe Teglbjærg, Fiona McSherry, Emmanuel Olivier, Ouri Brounchti og Orsi Fajger.


Her synger hun Kurt Weills "Lonely House"

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page