top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Astrid Nordstad

Oppdatert: 22. sep. 2020

Til høsten skulle Astrid og jeg jobbe sammen i en Carmen-oppsetting. Hun som Carmen og jeg som Don Jose. Nå er den blitt utsatt på grunn av Covid 19. Heldigvis utsatt, og ikke avlyst. Vi rakk å ha en prøve før avgjørelsen ble tatt, og det er ingen tvil om at Astrid er perfekt for denne rollen. Jeg gleder meg til 2021.


Mezzosopranen Astrid kommer fra Trondheim. Hun fullførte våren 2014 sin bachelorgrad i opera ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Hun var finalist samt prisvinner i både NINA solo competition i Bergen og Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo. Høsten 2017 deltok hun i Copenhagen Lied-Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen, hvor de mottok tredje pris. Hun debuterte på det Kongelige Teater i København høsten 2015 som Flora i Verdis La Traviata, og i mars 2018 gjentok hun rollen i Olavshallen med Tronheim Symfoniorkester & Opera.

Av oratorierepertoar kan nevnes Händels Messias, Mozarts Requiem, Rossinis Petite Messe Solenelle og Bachs Juleoratorium og Johannes passjon.


Hun fullførte sine studier ved Det Kongelige Operaakademiet i København i 2017, hvor hun sang tittelrollen i The Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. Under Copenhagen Opera Festival deltok hun på flere av arrangementene, hvor hun blant annet hadde en egen solo recital. Sesongen 2018/2019 og 2019/2020 vil hun tilbringe i Den Norske Opera & Ballett som solistpraktikant, hvor hun blant annet skal synge hovedrollen i Purcells Dido og Aeneas, Mercédès i Carmen, Maddalena i Rigoletto og Magdalene i Die Meistersinger von Nürnberg.

Hun konserterte under Festspillene i Bergen i 2019 og mottok Adresseavisens musikkstipend i Trondheim samme år. Under festspillene i Elverum sommeren 2019 var Astrid en av «festspillenes musikere» hvor hun deltok i hele åtte konserter, og senere samme sommer var hun en av konkurrentene i Queen Sonja International Music Competition, hvor hun mottok Ingrid Bjoner stipendet for beste norske deltaker.


Her synger hun "Give Him this Orchid" fra The Rape of Lucretia:


147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page