top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Øystein Skre

Jeg jobbet første gang sammen med Øystein var på Opera Nordfjord i 2017, da vi begge stod på scenen i den nyskrevne operaen "Sildagapet". Vi har også stått på scenen i Bjørvika sammen, han som fast sanger i operakoret og jeg som ekstrasanger. Øystein sikter alltid mot å bli en stadig bedre sanger, og hans pasjon for faget er helt unik. Han er også genuint interessert i hva hans kollegaer holder på med. Alltid klar for en faglig samtale.

Øystein Skre har studert sang ved Norges musikkhøgskole og ved Statens Operahøgskole. Han har vært medlem av vokalgruppene Bjelleklang og Gli Scapoli, og i 2005 ble han fast ansatt i Operakoret.

Han har sunget Sprecher i Stein Winges oppsetning av Tryllefløyten på Oscarsborg Festning i 2003, og under operafestivalen i Kristiansund i 2004 sang han Superintendent Budd i Albert Herring samt Rochefort i Anna Bolena. På Oslo kammermusikkfestival i 2005 sang han Neptun i fremføringen av Monteverdis opera Ulysses vender hjem under ledelse av Alan Curtis og i 2006 rollen som Sprecher i Tryllefløyten i Sandefjord under ledelse av Dag Nilssen. Høsten 2012 sang han Sarastro i Tryllefløyten ved Kilden teater- og konserthus. Ved Nasjonaloperaen har Øystein Skre gjort solistoppgaver som Zuniga i Carmen, Nattevakten i Mestersangerne fra Nürnberg, Monterone i Rigoletto, Black Bob/Vaktmesteren i Let's make an Opera, Notler/Ringeren i Den fjerde nattevakt, Sersjanten i Manon Lescaut, Antonio i Figaros bryllup Ambrosio i Barberen i Sevilla, Bosun i Billy Budd, Amantio i Gianni Schicchi og En notar i Rosenkavaleren. Skre er også mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge.153 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page