top of page
Nyheter: Blog2
  • Forfatterens bildeKristian Krokslett

#minkollega: Åse Krystad

Neste ut i føljetongen #minkollega er sopran Åse Villanger Krystad. Vi har delt scene flere ganger gjennom årene, blant annet i urfremføringer av to nordnorske operaer; i Sigmund Lillebjerkas «Jomfru Rosenving på Santavajasø» (2005) og i Bodvar Moes «Jedermann» (2008). Åse har en eminent teft for hverdagshumor og hennes nordnorske oversettelser av opera-perler er fantastiske. Håper det ikke blir lenge til neste gang vi sees!


Åse kommer opprinnelig fra Flakstad i Lofoten, og et raskt google-søk viser en imponerende konsert- og turnévirksomhet de seneste årene. Ikke minst har hun turnert mye med operaensemblet Ramsalt Opera sammen med John Kristian Karlsen og Sveinar Aase. Sammen har de spesialisert seg på å lage egne operaforestillinger med saftige nordnorske oversettelser av de klassiske operaperlene.

Åse medvirker på en rekke CD-innspillinger, og hennes samarbeid med pianist Sergej Osadchuk må også trekkes frem. I dette lydklippet hører du dem fremføre «Jeg vil synge deg mine sange» av Bodø-komponisten Fridthjov Anderssen.

Jeg anbefaler dere å lytte til hele dette albumet. Innspillingen av Catharinus Ellings «Haugtussa» er også noe dere må ta dere tid til å lytte på.146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page