top of page

søn. 06. okt.

|

Sofienberg kirke

Solistkoret & Yuval Weinberg: Phantasien

Opplev dirigent Yuval Weinbergs debutkonsert som 1. gjestedirigent for Solistkoret.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Solistkoret & Yuval Weinberg: Phantasien
Solistkoret & Yuval Weinberg: Phantasien

Tid og sted

06. okt. 2019, 18:00

Sofienberg kirke, Rathkes gate 18, 0558 Oslo, Norge

Om arrangementet

Det unge dirigenttalentet Yuval Weinbergs debuterer som 1. gjestedirigent for Solistkoret. Sammen fremfører de moderne kormusikk av fire komponister som hver for seg har vært foregangsfigurer innen sine felt.

Tittelen på konserten er hentet fra György Ligetis Drei Phantasien nach Friedrich Hölderlin som fremføres denne kvelden. Ligeti er regnet som en av de største komponistene i det 20. århundre. Om tittelstykket skrev Ligeti at de er «emosjonelle, ordmalende og overanstrengte». Musikken er skrevet for 16 stemmer og på en måte som får ordene til å forsvinne. Ligeti kan ha vært inspirert av historier om dikteren Hölderlins skjebne. De forteller at Hölderlin mot slutten av livet satt innesperret i et tårn og nynnet for seg selv på et språk som var umulig å forstå. Verket kan tenkes som et forsvar for fantasien, for det åpne, det uforståelige og rablende.

Med denne konserten samarbeider Solistkoret for første gang med konsertserien Periferien, som er en del av nyMusikk Oslo. Programmene til Periferien kombinerer klassikere fra samtidsmusikk-kanonen med nyere verker fra inn- og utland, fremført av kremen av Oslos utøvere. Konserten markerer også åpningen av Oslo Orgelfestival

Les mer om konserten på Periferiens hjemmeside

Solistkoret og dirigent Yuval Weinberg har samarbeidet ved flere anledninger tidligere, og han vil også være dirigent på korets juleturné i desember.

Program: György Ligeti: Drei Phantasien nach Friedrich Hölderlin Paweł Łukaszewski: Lamentationes Giacinto Scelsi: Tre canti sacri og Three Latin prayers Sofia Gubaidulina: Jauchzt vor Gott Ligeti: Harmonies (for orgel) Ligeti: Volumina/Ricercare (for orgel)

Dele dette arrangementet

bottom of page