top of page

tir. 09. juli

|

Opera di Setra

Flåklypa Tidendes Opera Vol. 2

Vi får igjen møte Kjell Aukrust sitt frodige persongalleri på fjellet i Østerdalen når Flåklypa Tidendes Opera Vol. 2 har premiere 5. Juli og er «En verdenssensasjon uten like» ifølge Chef-redaktør Frimand Pløsen.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Flåklypa Tidendes Opera Vol. 2
Flåklypa Tidendes Opera Vol. 2

Tid og sted

09. juli 2024, 18:00 – 20:00

Opera di Setra, Svarthammerlia 213, 2510 Tylldal, Norge

Om arrangementet

Libretto: Ronald Rørvik og Toni Herlofson Musikk: Eva Holm Foosnæs Etter avtale med Aukruststiftelsen og Huset Aukrust

OdS har alltid vært opptatt av det lokale tilsnittet i sine forestillinger. I 2019 skrev vi om Den Glade Enke til å omhandle fylkessammenslåingen mellom Hedmark og Oppland. Forestillingen ble nominert til kritikerprisen samme år. Tryllefløytene ble til en tyrirot med huldra og underjordiske på scenen, og hvem husker vel ikke greven i Figaros Bryllup som kom i en Massey Ferguson 135 og skulle på seter-spa i 2014? Når en ny opera skulle skrives var derfor Kjell Aukrusts verden naturlig å se nærmere på.

Ronald Rørvik og Toni Herlofson har vært regissør og koreograf hos OdS siden 2014. Begge har et nært forhold til Aukrust sin verden og Toni Herlofson var koreograf på Flåklypaballetten ved DNO&B . De har, sammen med komponist Eva Holm Foosnæs gjort et utvalg i historier fra Flåklypa-universet og satt det sammen til en opera. Ingen av de tre nevnte er fra Østerdalen, men har alle fått sterk tilknytning til Nord-Østerdalen med sine langstrakte daler hvor vi finner igjen Aukrust sine fortellinger og disputtene mellom Slidre og Alvdal kjent gjennom bla. filmen «Herfra til Flåklypa». Mens i den virkelige verden er det kanskje Tylldalen som er «Slidre»? Å velge Aukrust som utgangspunkt er en salgs «forsoning» mellom å finne identitet i våre lokale omgivelser og sette til live en nykomponert moderne opera i et bygdesamfunn.

Dele dette arrangementet

bottom of page